Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ιερισσό του δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, από τον θάνατο του 8χρονου, που κατέρρευσε ξαφνικά μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Το παιδί βρισκόταν με συγγενείς του διακοπές, όταν ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Υπέφερε από αμυγδαλίτιδα και υπάρχουν ενδείξεις πως εξαιτίας αυτού, υπέστη οξεία περικαρδίτιδα.

Μιλώντας στο MEGA η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, υπογράμμισε πως η περικαρδίτιδα είναι η φλεγμονή των χιτώνων της καρδιάς που την προστατεύουν. Μπορεί να εμφανιστεί και στα παιδιά, όπως και στους ενήλικες, ενώ μπορεί να προκληθεί από ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πόνος στο στέρνο, ο χαμηλός πυρετός και η κακουχία.

Ακόμη, συγκλονισμένος δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, προσθέτοντας ότι «ένας μικρός φίλος από ένα έκτακτο γεγονός η αιτία του οποίου θα φανεί μέσα από τη νεκροψία – νεκροτομή, μάς άφησε τελείως ξαφνικά και η είδηση πραγματικά έχει διαδοθεί σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία».

Ο κ. Βαλιάνος επισήμανε, μιλώντας στο thesstoday.gr, ότι όλοι έχουν συγκλονιστεί παρακολουθώντας πώς μπορεί να διακοπεί τόσο απότομα η ζωή ενός μικρού παιδιού.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΒ, ο δήμαρχος είπε ότι «επειδή έχουμε φροντίσει να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από ΕΚΑΒ, ήρθε αρκετά γρήγορα το ασθενοφόρο με τους διασώστες. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού και φυσικά διακομίστηκε στο γενικό νοσοκομείο Πολυγύρου. Από εκεί και πέρα δυστυχώς η επόμενη πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι το παιδί κατέληξε».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Για τα κρούσματα στρεπτόκοκκου

Παράλληλα, σε έξαρση βρίσκεται ο στρεπτόκοκκος τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Όπως εξήγησε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, πυρετός, φαρυγγαλγία, κακουχία, γενικότερος πόνος και εξανθήματα είναι κάποια από τα συμπτώματα που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς και να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους.