Η 19χρονη Λήδα Μανθοπούλου από την Λάρισα, κόρη του σπουδαίου ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου, θα πάρει μέρος στους  Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

View this post on Instagram

A post shared by 🥀Λήδα Μανθοπούλου (@lida.manthopoulou)

«Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου»

Πριν από ενάμιση χρόνο η αθλήτρια διεγνώσθη με σκλήρυνση κατά πλάκας, γεγονός που έφερε αρκετές αλλαγές στην προσωπική της ζωή και την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Η Λήδα Μανθοπούλου παρ’ολα αυτά κατάφερε να συνεχίσει τον αθλητισμό και να προκριθεί για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η αθλήτρια, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ανέφερε: «Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάστηκα τουλάχιστον έξι μήνες για να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου. Υπήρχαν πάρα πολύ μεγάλοι πόνοι. Άλλαξε πάρα πολύ η καθημερινότητα μου. Ξαναμπήκα σιγά σιγά στο γήπεδο, ήμουν αρκετά διστακτική στην αρχή άλλα είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω».

Για τον αγώνα στα 100 μέτρα των Παραολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 31 Αυγούστου 2024, και στον οποίο θα συμμετέχει, η Λήδα Μανθοπούλου δήλωσε: «γενικά δεν αγχώνομαι σε αγώνες. Το ελέγχω. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου».

Εκτός από την κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου, και ο γιος του ηθοποιού ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό ενώ πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.