Περιοχές της Θεσσαλίας χτύπησε η κακοκαιρία με σφοδρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πολύ σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το βράδυ τον Βόλο, τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας την Μαγνησίας.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Η καταιγίδα που ξεκίνησε στις 9.25, είχε ως κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή, τις θυελλώδεις ριπές ανέμου και τις συνεχείς πτώσεις κεραυνών, που μετατρέπουν τον ουρανό από νύχτα σε μέρα.

Χάρτης που καταγράφει τους κεραυνούς σε πραγματικό χρόνο (ώρα 22.15)

Οι δρόμοι του Βόλου από την σφοδρή βροχόπτωση έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν σπάσει τέντες σε πολυκατοικίες και η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη σε όλη την περιοχή.

Ταυτόχρονα ακούγονται σειρήνες οχημάτων της Πυροσβεστικής που σπεύδουν για περιπτώσεις όπου έχουν λάβει κλήσεις για βοήθεια.

Από νωρίς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη καταιγίδα, που τελικά πλήττει την περιοχή.

Λάρισα

Νωρίτερα ισχυρή καταιγίδα χτύπησε και περιοχές της Λάρισας.

Συγκεκριμένα περίπου στις 17.00 το απόγευμα άρχισε να βρέχει με ιδιαίτερη ένταση στη Λάρισα. Η καταιγίδα, που κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, συνοδευόταν από ριπές αέρα, βροντές και για λίγα λεπτά χαλαζόπτωση, μέσα στην πόλη.

Χαλάζι έπεσε κατά τόπους και σε άλλα σημεία του Νομού Λάρισας, όπως στον Δήμο Κιλελέρ. Αναφορές υπάρχουν για χαλαζόπτωση και στην Τερψιθέα και στο Ελευθεραι.

Μάλιστα συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, από το απόγευμα οπότε και εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με καταιγίδα και χαλαζόπτωση στην περιοχή της Λάρισας.

Μάλιστα συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

Βούλιαξαν τα Τρίκαλα

Χρειάστηκε μόλις 1 ώρα έντονης βροχόπτωσης για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και κεντρικές αρτηρίες όπως η οδός Ηπείρου να κλείσουν εντελώς λόγω του ύψους του νερού.

Σφοδρή κακοκαιρία στα Φάρσαλα

Μια πρωτοφανής κακοκαιρία έπληξε τα Φάρσαλα και τα γύρω χωριά, προκαλώντας ζημιές και αναστάτωση στους κατοίκους. Η ένταση της βροχής για περίπου 5 λεπτά της ώρας ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Στα Βρυσιά Φαρσάλων, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι έπεσε χαλάζι, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν στις αυλές πεσμένα φύλλα από τον αέρα και την χαλαζόπτωση. Το μέγεθος των ζημιών θα γίνει γνωστό, με το πρώτο φως της ημέρας στις καλλιέργειες.

 Μεγάλες ζημιές από χαλαζόπτωση στο Δαμάσι

Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γ. Τσανάκας, λόγω της χαλαζόπτωσης προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε αμπέλια, δενδροκαλλιέργειες και κηπευτικά, στην κτηματική περιφέρεια Δαμασίου και Δαμασουλίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις της ζημιάς ώστε να οδηγήσουν σε γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσανάκας.