Nέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, ενώ η μαρτυρία του αδερφού του για το τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (19/8) στο Πευκοχώρι του δήμου Κασσάνδρας είναι σοκαριστική.

Το κάθισμα του παιχνιδιού (crazy dance), στο οποίο ανέβηκαν για να διασκεδάσουν, έσπασε με αποτέλεσμα ο νεαρός να εκσφενδονιστεί, να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να καταλήξει. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια της μητέρας τους…

Πώς έγινε η τραγωδία στο λούνα παρκ

Ο 19χρονος βρίσκονταν πάνω στο παιχνίδι μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, όταν κατάλαβαν ότι ξεκολλάει το κάθισμά τους. Ο μικρός αδερφός κατάφερε να κρατηθεί από τα σίδερα. Ο μεγάλος όμως, δυστυχώς, δεν πρόλαβε και βρέθηκε ξαφνικά στο έδαφος έχοντας τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Στο λούνα παρκ έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 19χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

«Ήμασταν στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη.  Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο», είπε ο αδερφός του 19χρονου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φορά και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος», πρόσθεσε ο ίδιος.

O 19χρονος, με καταγωγή από τη Βέροια, βρισκόταν στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής με την οικογένειά του για διακοπές.

Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ – Αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού

Να σημειωθεί ότι έχει συλληφθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ωστόσο αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν είδε το περιστατικό, σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι.

Την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν και άλλα άτομα πάνω στο παιχνίδι, ενώ υπάρχουν αναφορές και για δύο ελαφρά τραυματίες.

Από το ΑΤ Κασσανδρείας διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα. Θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από τους αστυνομικούς.

Μιλώντας στο MEGA, o Γιώργος Τσιρκούδης, πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, δήλωσε ότι «αυτό το λούνα παρκ είναι πολλά χρόνια εδώ, έρχεται νωρίς στην αρχή της σεζόν και φεύγει στο τέλος της».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν γνωρίζει ποιος χορήγησε την άδεια για τη λειτουργία του λούνα παρκ, όπως και ότι δεν γνωρίζει για ύπαρξη καταγγελιών στο παρελθόν για τις εγκαταστάσεις του.

Δείτε βίντεο πώς λειτουργούσε το συγκεκριμένο παιχνίδι