Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι οι τέσσερις αλλοδαποί επιβαίνοντες ιστιοπλοϊκού σκάφους, με ελληνική σημαία, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε θαλάσσια περιοχή στη βόρεια Εύβοια.

Όλοι οι επιβαίνοντες του ιστιοπλοϊκού διασώθηκαν από έτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Στο σημείο του συμβάντος σπεύδει ένα πλωτό του Λιμενικού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τη Δευτέρα βυθίστηκε άλλο ιστιοφόρο

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι ένα ιστιοφόρο σκάφος ελληνικής σημαίας με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Ιρλανδίας), βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω προσάραξης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Παξών, κοντά στο λιμάνι της Λάκκας Παξών.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος «ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ» Τ.Π. 1011, όπου διαπίστωσε την βύθιση του ιστιοφόρου. Οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το «ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ» και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λάκκας, όλοι καλά στην υγεία τους εκτός από έναν που έφερε ελαφριές εκδορές στα γόνατα. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.