Καρδιακή ανακοπή υπέστη ένας 8χρονος στην παραλία της Φούρκας, του δήμου Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, το απόγευμα της Δευτέρας (19/8).

Όπως αναφέρει η σελίδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πατέρας του 8χρονου είδε πως το παιδί ήταν μπρούμυτα στη θάλασσα της Φούρκας και έτρεξε να το βγάλει στην ακτή.

«Από τύχη, δίπλα τους ήταν ένας ιδιώτης ιατρός ο οποίος αναγνώρισε καρδιακή ανακοπή και ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η σελίδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει, ειδοποιήθηκε το 166 και ο εθελοντής εκπαιδευτής της περιοχής Θέμελης Ιερισσιώτης, ο οποίος έφτασε άμεσα στο σημείο με οξυγόνο και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Κατά τη σελίδα, με ΚΑΡΠΑ και παροχή οξυγόνου το 8χρονο ξεκίνησε να αναπνέει χωρίς να απαιτηθεί η χρήση απινιδωτή.

Διεκομίσθη σε εφημερεύον νοσοκομείο

«Τον 8χρονο παρέλαβε ζωντανό το ΕΚΑΒ, κάνοντας πρώτη στάση για σταθεροποίηση στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και σε δεύτερο χρόνο στο εφημερεύον νοσοκομείο», υπογραμμίζει σχετικά η σελίδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

Καταληκτικά η σελίδα τονίζει πως «ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά ο μικρός τυχερός, χρειαζόμαστε τέτοιες ιστορίες επιβίωσης αυτό το καλοκαίρι, σε αντίθεση με δραματικές ιστορίες του προηγούμενου διαστήματος».

Δείτε την ανάρτηση της «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»: