Νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, στον απόηχο των λεκτικών επιθέσεων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, κατά αστυνομικού, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανακοίνωσης της Κουμουνδούρου για την πισίνα στην κατοικία του προέδρου του κόμματος στις Σπέτσες, εξαπολύει ο Παύλος Μαρινάκης.

Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανάρτησή του, «επί τρεις ημέρες είναι ‘εξαφανισμένος’ ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης. Εκείνος που θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική δεν έχει να πει ούτε μια λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του Ευρωβουλευτή του Ν. Παππά που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας».

«Αντίθετα», προοσθέτει ο κ. Μαρινάκης, «επέλεξε να εμφανιστεί σήμερα με μια ανακοίνωση σχετικά με την παράνομη πισίνα του η οποία προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε πολίτη».

Εξηγεί, μάλιστα, ότι «όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, ‘σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη νομολογία υφίσταται αρχαιολογική παρανομία, όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία – άρα και το Υπουργείο Πολιτισμού – οικισμού των Σπετσών, όπου και βρίσκεται η οικία του Προέδρου του κ. Στ. Κασσελάκη».

«Κύριε Κασσελάκη, δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς»

Ο Παύλος Μαρινάκης σημειώνει, επίσης, πως «η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένη την άδεια του ΥΠΠΟ, εκδίδεται ακολούθως άδεια από την Πολεοδομία».

Και τονίζει πως η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά στο ΥΠΠΟ, ενώ ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη».

«Κύριε Κασσελάκη, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς. Όσο μεγάλη ιδέα κι αν έχετε για τον εαυτό σας, το σπίτι σας δεν είναι αρχαιολογικό μνημείο και εσείς δεν ελέγχεστε για αρχαιότητες. Ελέγχεστε γιατί το νησί των Σπετσών είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος και ο οικισμός είναι προστατευόμενος. Ελέγχεστε για πολεοδομική παράβαση, για το αν νόμιμα κατασκευάστηκε η πισίνα σας, ή η δεξαμενή νερού, ή ο βόθρος, ή όπως εν πάση περιπτώσει αποφασίσετε να την ονομάσετε σήμερα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.