Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πτήση της EasyJet από την Κέρκυρα προς το Λονδίνο (EZY8120) που χτυπήθηκε από βίαιες αναταράξεις, αναγκάζοντας τους πιλότους σε αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το Airbus A320 του βρετανικού αερομεταφορέα αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας το μεσημέρι της Δευτέρας με προορισμό το Λονδίνο (Γκάτγουικ) με 181 επιβάτες και πλήρωμα.

Όμως, μόλις 20 λεπτά μετά την απογείωση το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αναταράξεις ενώ ταξίδευε με 485 μίλια/ώρα σε υψόμετρο 28.000ft.

Χάρτης της διαδρομής που ακολούθησε το αεροσκάφος/dailymail

Αναγκαστική προσγείωση

Δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας που ετοιμάζονταν να σερβίρουν φαγητό στους επιβάτες χτυπήθηκαν στα τοιχώματα του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να υποστούν τραύματα. Οι πιλότοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης.

Ένα άλλο αεροπλάνο στάλθηκε για να παραλάβει τους επιβάτες, οι οποίοι τελικά έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια μέρα.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της easyJet και οι πιλότοι μας είναι εκπαιδευμένοι να διαχειρίζονται περιστατικά αναταράξεων. Η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στη Ρώμη, όπου οι πελάτες υποστηρίχθηκαν στον τερματικό σταθμό και κανονίστηκε η αντικατάσταση του πληρώματος και του αεροσκάφους για τη συνέχιση της πτήσης προς το Γκάτγουικ του Λονδίνου» ανέφερε (CNN) μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της EasyJet.