Υπό ασφυκτική πίεση οι δομές υγείας στα νησιά με την υποστελέχωση να χτυπάει «κόκκινο» την ώρα που κατακλύζονται από τουρίστες. Οι ελλείψεις σε προσωπικό καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση και στη Μήλο με τον διευθυντή ΕΣΥ που εφημερεύει στο Κέντρο Υγείας του νησιού να εκπέμπει κραυγή αγωνίας.

«Σε ένα νησί 80 ναυτικά μίλια μακριά από το νοσοκομείο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, είναι αδύνατη η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών» αποκαλύπτει σε επιστολή του προς φορείς της Μήλου ο Ηλίας Αποστολόπουλος.

«Χωρίς παιδίατρο, καρδιολόγο, ακτινοδιαγνώστη και οδηγό – πλήρωμα ασθενοφόρου»

«Από σήμερα, 21/08, εφημερεύω στο ΚΥ χωρίς: Παιδίατρο, καρδιολόγο, ακτινοδιαγνώστη και οδηγό – πλήρωμα ασθενοφόρου» αναφέρει στην επιστολή με αποδεκτή -μεταξύ άλλων- την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Η επιστολή καταλήγει: «Επιφυλάσσομαι για τη νομική και αστική μου κάλυψη».

Το αιχμηρό σχόλιο του γγ της ΟΕΝΓΕ για την ντροπιαστική κατάσταση

Σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο την επιστολή ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, σε ανάρτησή του αναφέρει, «αναμένεται μακροσκελής «απάντηση» του Άδωνι Γεωργιάδη με τίτλο «άλλο Γροιλανδία κι άλλο Μήλος, όλα ψέματα, ο γιατρός είναι Εσκιμώος»».

Σφοδρές αποδοκιμασίες στον Άδωνι Γεωργιάδη

Στο μεταξύ, άγριο γιουχάρισμα επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Λέρου στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που τον περίμεναν έξω από το νοσοκομείο του νησιού, φωνάζοντας συνθήματα για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας – ΕΣΥ. Ο υπουργός, που συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά, όπου τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι υπό κατάρρευση, δέχτηκε σφοδρές αποδοκιμασίες, με τον κόσμο να του φωνάζει «Δεν ντρέπεσαι», ενώ κυριαρχούσαν τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία» και «Τα κλείνετε, αντί να τα αναβαθμίσετε».