Ημέρα αποφάσεων για τα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ η αυριανή με το σχέδιο εξυγίανσης έτοιμο προς υποβολή στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος εν μέσω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της «Αυγής» και του «105.5 Στο Κόκκινο».

Τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιρειών «ΑΥΓΗ Α.Ε» και «Left Media A.E» προσέρχονται με κοινή απόφαση στην συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος της Κουμουνδούρου με ένα σχέδιο που προβλέπει απολύσεις (περίπου 40 σε εφημερίδα και ραδιόφωνο), έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 3.500.000 ευρώ, συγκρότηση εμπορικού τμήματος από έμπειρα πρόσωπα και στόχο την αύξηση των εσόδων από διαφήμιση και συνδρομές.

Απολύσεις, έκδοση ομολογιακού δανείου και ανασυγκρότηση εμπορικού τμήματος

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει για τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος θα απαιτηθεί μέχρι τα τέλη του έτους ένα ποσό ύψους 2.441.221 ευρώ.

ευρώ.

Οι εργαζόμενοι του «105.5 Στο Κόκκινο» παίρνουν για μια ημέρα τον σταθμό στα χέρια τους

Στο μεταξύ, καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με απόλυτη ευθύνη του βασικού μετόχου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής» και του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και ετοιμάζονται για ακόμη μια κινητοποίηση την Πέμπτη (22/08) ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι των δύο μέσων ενημέρωσης παραμένουν για δεύτερο μήνα απλήρωτοι ενώ πολλοί εξ αυτών δεν έχουν λάβει το επίδομα άδειας.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην «Αυγή» καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τέλος στο καθεστώς οικονομικής ομηρίας, να ανακαλέσει την απόφαση για αναστολή του καθημερινού ημερήσιου φύλλου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» κάνουν λόγο για ένα κλίμα πλήρους εγκατάλειψης του σταθμού, μεγάλη αβεβαιότητα για τις πληρωμές, αλλά και απολύσεις/παραιτήσεις συναδέλφων τους.

Μάλιστα, η Συνέλευση των Εργαζομένων «Στο Κόκκινο», αποφάσισε άνοιγμα των μικροφώνων του σταθμού «για τη μετάδοση απεργιακού προγράμματος».

Ζητούν να γίνουν δεκτοί από την Πολιτική Γραμματεία για να εκθέσουν τις θέσεις τους και δηλώνουν πως από την «1η Σεπτεμβρίου, θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα δεδουλευμένα μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα».