Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο στα social media το οποίο απεικονίζει μία φώκια να προσπαθεί να σώσει το μωρό της από έναν τεράστιο αετό.

Το μητρικό ένστικτο είναι μοναδικό και δεν περιορίζεται στους ανθρώπους. Αυτό απεδείχθη περίτρανα για ακόμη μία φορά, όταν μία φώκια στην ακτή του Πορτ Μακνίλ στον Καναδά, έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να σώσει το μωρό της από έναν αετό.

Τι συνέβη

Η μητέρα φώκια βρισκόταν μεταξύ βράχων και νερού και απολάμβανε την παρουσία της στο σημείο μαζί με το μωρό της. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Tik Tok, ένας τεράστιος και εντυπωσιακός αετός κάνει την εμφάνισή του.

Ο αετός, ο οποίος ψάχνει για τροφή πλησιάζει στο σημείο και αρπάζει το μωρό φώκια.

Η μητέρα φώκια παλεύει να σώσει το μωρό της από τα νύχια του αετού και με τεράστια επιμονή τελικώς το καταφέρνει. Αφού η φώκια έχει τραβήξει το μωρό της στο νερό ο αετός παραμένει στο σημείο, ωστόσο δεν προβαίνει σε κάποια περαιτέρω ενέργεια.

Η συγκλονιστική προσπάθεια της μητέρας φώκιας καταγράφηκε από κάμερα μιας γυναίκας που ταξίδευε κατά μήκος των καναδικών στις 15 Ιουνίου, ωστόσο το βίντεο έχει «κατακτήσει» το Tik Tok.

Δείτε το βίντεο

@amandarntravels INSANE video of mama harbour seal SAVING her pup from a bald eagle! #harbourseal #seals #fyp#eagle #baldeagle #sealpup #mamaseal #northvancouverisland #fishing ♬ original sound – Amanda//Travel Nurse✈️