Πυροδοτεί εξελίξεις η ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, παρουσία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Χανίων πήρε το λόγο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικης Γραμματείας και μεταξύ άλλων είπε ότι αυτή η ηγεσία δεν μπορεί να δώσει λύση πολιτική.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε, κατά πληροφορίες, ότι δεν θα σηκώσει «το γάντι».

Η σύγκρουση μεταξύ του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας (με αφορμή και τις καταγγελίες κατά της βουλεύτριας Αθηνάς Λινού) μεταφέρεται από την αρένα των σόσιαλ μίντια και επίσημα στα κόμματα όργανα.

Αναζωπυρώνονται έτσι τα σενάρια ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο δεν θα είναι καταστατικό, αλλά μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση και να ζητήσει ανανέωση της θητείας του, προκειμένου να σβήσει κάθε αμφισβήτηση.

Όπως φαίνεται, ο Παύλος Πολάκης μπορεί να δηλώσει «παρών» και να βγει μπροστά στη κούρσα. Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης συμμετέχει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Αν και έχει διαγραφεί από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει κανονικά στα κομματικά όργανα.

Η ΠΓ συνεδριάζει για το μέλλον των κομματικών μέσων και γίνεται υπό τη σκιά του αιτήματος των «87» για απομάκρυνση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και από τα κομματικά όργανα.

Σε όλο αυτό προστίθεται η καλοκαιρινή αναταραχή με τις καταγγελίες για την Αθηνά Λινού, με τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται μέσω των social media.  Μάλιστα, σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί εντολής για έρευνα των καταγγελιών εις βάρος της κ. Λινού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και μετά από εντολή του, ερευνά τα σχετικά δημοσιεύματα.