Tην παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θέλει να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός.

Το «τριφύλλι» ταξιδεύει σε μια δύσκολη έδρα

Οι πράσινοι κοντράρονται με τη Λανς στα play-offs του Conference League, και θέλουν απόψε στις 22:00 στο «Φελίξ Μπολάρ», να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει ζωντανούς για την πρόκριση στους ομίλους.

Φυσικά το εμπόδιο που έχει να υπερβεί το «τριφύλλι» είναι αρκετά υψηλό. Η Λανς τη περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση της Ligue 1 κι έτσι πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ είναι μια ομάδα που διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ της.

Η Λανς προέρχεται από τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 1-0 επί της Ανζέ, έχει καλή ψυχολογία και ποντάρει πολλά στη δύναμη της έδρας, με το γήπεδο να αναμένεται κατάμεστο απόψε.

Αντιθέτως, δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των Τζίμι Σαμπότ και Νιλ Ελ Αϊναουί, που υποφέρουν και οι δύο από προβλήματα τραυματισμών και θα επιστρέψουν αρχές Σεπτέμβρη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το «τριφύλλι» τώρα, προφανώς και υπάρχει πίεση για την επιστροφή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά την περυσινή χρονιά. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση των παιχνιδιών κόντρα στον Άγιαξ, έτσι και τώρα το φαβορί, κακά τα ψέματα, είναι ο αντίπαλος. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως δεν υπάρχουν πιθανότητες ή ότι θα πέσει… αμαχητί.

Προφανώς, ο Ντιέγκο Αλόνσο και οι παίκτες του καλούνται να αφήσουν πίσω τους την ήττα με 1-0 από τον Αστέρα στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, να… θυμηθούν τα υπόλοιπα φετινά ματς τους και να διορθώσουν τα λάθη τους προκειμένου να κάνουν βήμα πρόκρισης.

Το μόνο αγωνιστικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με την τιμωρία του Ντάνιελ Μαντσίνι, που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ εκτός έχει μείνει για αγωνιστικούς λόγους και ο Τόνι Βιλένα.

Θυμίζουμε ότι στην αποστολή βρίσκεται και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πράσινων, Φακούντο Πελίστρι.

Την αποστολή του «τριφυλλιού» απαρτίζουν οι:

Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Αράο, Κάτρης, Μπρέγκου, Πελίστρι και Φρόκου.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λανς (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Αγκιλάρ, Τόμασον, Μεντί, Τσάβες, Φουλγκινί, Σοτοκά, Σαΐντ.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τετέ, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης.

Διαιτητής: Γκέρκο Μπόγκαρ (Ουγγαρία).

Βοηθοί διαιτητή: Θεόδωρος Γεωργίου, Μπάλαζ Σζαλάι (Ουγγαρία).

4ος διαιτητής: Τόμας Βόγκναρ (Ουγγαρία).

VAR: Ιστβάν Βαντ (Ουγγαρία).

AVAR: Φέρεντς Καράκο (Ουγγαρία).