Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να φέρει τα πάνω-κάτω στην υπόθεση του Νταβίντ Κάρμο λύνοντας τον πιο παράξενο μεταγραφικό γρίφο που του προέκυψε εδώ και μια 10ετία;

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως «αν και με την Πόρτο ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος» είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό. Γιατί; Διότι φαίνεται πως ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε δράση.

Και προσωπικές του ενέργειες δημιουργούν τις προϋποθέσεις…

Παλεύει ολόκληρο το καλοκαίρι ο κάτοχος του Conference League, για τον αριστεροπόδαρο στόπερ. Έχουν συμβεί όμως ένα σωρό από πιθανά και απίθανα σε αυτή την ιστορία, που με έναν τρόπο μένει σταθερά ανοιχτή. Αποκορύφωμα; Η προ ενός μήνα συμφωνία Ολυμπιακού και Πόρτο στα 12 εκατ ευρώ που χάλασε από τον ίδιο τον παίκτη! Τον Κάρμο που ενώ είχε συμφωνήσει σε όλα με τους Πειραιώτες πριν καλά-καλά επιστρέψει στην Πορτογαλία, πείσθηκε για μια στιγμή από τον νέο προπονητή των «Δράκων», τον Βίτορ Μπρούνο ότι θα έχει μια δεύτερη δίκαιη ευκαιρία. Ότι θα μπορεί να παίξει στην Πόρτο που λίγα χρόνια πριν δαπάνησε 18 εκατ ευρώ για την απόκτηση του.

Πέρασε καιρός από τότε. Είδε ο Κάρμο ότι δεν υπολογίζεται ουσιαστικά για την πρώτη γραμμή της Πόρτο. Άκουσε και από τον πρόεδρο της ομάδας τον Αντρέ Βίλας Μπόας ότι μπορεί κάλλιστα να πουληθεί μιας και οι Πορτογάλοι έχουν ένα τεράστιο οικονομικό «άνοιγμα» που απαιτεί δύσκολες αποφάσεις. Και κάπου εκεί έβαλε και τον Ολυμπιακό στον «πειρασμό» να δοκιμάσει για δεύτερη φορά για μια υπόθεση απόκτησης κεντρικού αμυντικού που όμοια της δεν υπάρχει ως προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φυσικά η Πόρτο είναι μια κατηγορία μόνη της στις πωλήσεις, ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία όπου έχει άμεση ανάγκη έσοδα που θα την απομακρύνουν από τους μπελάδες της προηγούμενης εποχής της, στο τέλος της θητείας του Πίντο Ντα Κόστα. Ένας πάρα πολύ δύσκολος και απαιτητικός συνομιλητής. Αυτή τη φορά όμως στην άλλη πλευρά του τραπεζιού φαίνεται πως κάθισε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό. Και όπως ακούγεται την τελευταία ώρα αυτή η λεπτομέρεια είναι που έχει κάνει και τη… διαφορά.