Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τη Σάμροκ Ρόβερς ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 4-0 στην Τούμπα για τα πλέι οφ του Europa League και ουσιαστικά εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στη League Phase της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεσε σε όλο το ματς καταφέρνοντας να βρει γκολ τόσο στο φινάλε του πρώτου μέρους, όσο και στο ξεκίνημα του δεύτερου, ενώ στη συνέχεια βρήκε άλλα δύο τέρματα καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη με ένα μεγάλο σε έκταση σκορ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυναμικά και να γίνεται επικίνδυνος μόλις στο 5′ με τον Κωνσταντέλια να βρίσκεται σε καλή θέση εντός περιοχής, αλλά το πλασέ κόντραρε στα σώματα. Στο 9′ ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Τόμας που έκανε το γυριστό, με την μπάλα να βρίσκει και τον Πιλς να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κεντζιόρα έπιασε μια καλή κεφαλιά, αλλά ξανά ο Γερμανός τερματοφύλακας επενέβει εκ νέου.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, με τον Μπράντον να πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Σάμροκ Ρόβερς ήρθε στο 23′, με την κεφαλιά του Οάρι να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι. Στο 36′ ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα, με τον Μπράντον να πλασάρει άουτ όμως, ενώ στο 39′ νέα σέντρα του Σέρβου πέρασε από όλου πριν προλάβει κάποιος να γίνει επικίνδυνος. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 41′ με τον Μπάμπα, όμως ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR και ακύρωσε το τέρμα για επιθετικό φάουλ του Γιόνι Ότο. Ό,τι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου το πέτυχαν με λίγη… βοήθεια. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Κλέρι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε… φουριόζος και στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας να φτάσει στο 2-0 στο 47ο λεπτό. Ο Zίβκοβιτς βρήκε τον Τάισον, εκείνος πέρασε τον αντίπαλό του και από δύσκολη γωνία πλάσαρε σωστά σκοράροντας. Στο 51′ ο Κωνσταντέλιας έκανε εντυπωσιακή ενέργεια, βρήκε τον Τάισον, αλλά εκείνος από το ύψος του πέναλτι αστόχησε. Ένα λεπτό μετά οι Ιρλανδοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χόνοχαν. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Παρόλα αυτά αυτό δεν εμπόδισε τον ΠΑΟΚ να σκοράρει ξανά. Ο Τσάλοφ έκλεψε την μπάλα, οι κόντρες ευνόησαν τον Κωνσταντέλια ο οποίος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή διαγώνια και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 3-0. Στο 76′ μια κεφαλιά του Σβαμπ πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Τσάλοφ, μπλόκαρε ο Πιλς.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στα επόμενα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να δίνει… ζωή στο ματς στις καθυστερήσεις. Αρχικά στο 90’+3′ ο Τσάλοφ έχασε πέναλτι, με τον Πιλς να τον σταματά και τον Ρώσο στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Το 4-0 πάντως δεν άργησε να έρθει με δράστη ξανά τον Μπάμπα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τσάλοφ πήρε τον κεφαλιά, ο Πιλς τον σταμάτησε και στην επαναφορά ο Αφρικανός μπακ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι (79’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (79’ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (79’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (64’ Τσάλοφ)

Σάμροκ Ρόβερς (Στ. Μπράντλι): Πελς, Χορ, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Γουότς (73’ Μπάιρν), Ο’Νιλ, Νιούτζεντ (73’ ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27’ Λόπες), Φαρούτζια (84’ Μπιουρκ), Γκριν (73’ Μαντρόιου)