Αναστάτωση προκλήθηκε κατά την άφιξη της πτήσης JQ507 της Jetstar στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, όταν ένας από τους επιβάτες άνοιξε την έξοδο κινδύνου του αεροσκάφους, περπάτησε στο φτερό και στη συνέχεια κατέβηκε στο έδαφος από έναν κινητήρα.

Το άνοιγμα της εξόδου ενεργοποίησε αυτόματα μια τσουλήθρα στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Jetstar. «Όμως ο άνδρας κατέβηκε από το αεροπλάνο από έναν κινητήρα του Airbus A320», δήλωσε αξιωματούχος.

Οι Αρχές στην Αυστραλία προχώρησαν στη σύλληψη του ατίθασου επιβάτη.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Είχε παράξενη συμπεριφορά κατά την πτήση

Η επιβάτης Audrey Varghese δήλωσε ότι οι κινήσεις του άνδρα προκάλεσαν σύγχυση σε όσους βρίσκονταν στο αεροπλάνο.

«Ο άνδρας παρουσίαζε μια αρκετά παράξενη συμπεριφορά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Varghese στο ραδιόφωνο της Μελβούρνης 3AW.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι «μόλις το αεροπλάνο σταμάτησε την πορεία του, σηκώθηκε αμέσως από τη θέση του και όρμησε στην έξοδο κινδύνου».

Ο δράστης συνελήφθη από τις αυστραλιανές Αρχές για επιθετική συμπεριφορά και για παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας των αερογραμμών. Αξιολογήθηκε από τραυματιοφορείς και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει για περαιτέρω αξιολόγηση, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα και είναι πιθανό να απαγγελθούν κατηγορίες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Το αεροδρόμιο της Μελβούρνης είναι περήφανο για την εξαιρετική αντίδραση από το προσωπικό εδάφους και έτσι δεν προέκυψε άμεσος κίνδυνος για τους επιβάτες ή για άλλους εργαζομένους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του αεροδρομίου.