Δύσκολες στιγμές βιώνει ο ένας εκ των δίδυμων αδερφών της Θεσσαλονίκης, σύμβολο των πολιτιστικών και κοινωνικών δρώμενων της πόλης.

Ο Ανέστης Κόντης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης, «ο αγαπημένος μας Ανέστης ο ένας εκ των δύο αδελφών της ευρύτερης οικογένειας του ΚΘΒΕ έχει άμεση ανάγκη από μια φιάλη -0 ( μηδέν αρνητικού) αίματος. Παρακαλώ πολύ αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα αίματος δίνετε το όνομα Ανέστης Κόντης».

Ποιοι είναι οι χαρακτηριστικοί δίδυμοι της Θεσσαλονίκης

Οι δύο δίδυμοι, ο Ανέστης και ο Μιχάλης, γεννήθηκαν στις 15 Μαρτίου 1952, στην Προσοτσάνη Δράμας, ωστόσο, αποτελούν σύμβολα της Θεσσαλονίκης. Θα τους συναντήσει κανείς στις πορείες διαμαρτυρίας (έως και τις… οπαδικές που συνηθίζονται στην πόλη) να συμμετέχουν με το χαμόγελο στα χείλη.

Αντίστοιχα και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης που σέβεται τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία τους, συζητά μαζί τους, μιας και είναι αρκετά δυναμικοί.

«Αν μπορούσαμε να δουλέψουμε θα θέλαμε να γίνουμε ηθοποιοί»

Οι δίδυμοι της Θεσσαλονίκης στις γνωστές τους βόλτες

Οι δίδυμοι λατρεύουν το θέατρο και είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στις παραστάσεις του ΚΘΒΕ, εξού και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ανέστης δημοσιοποιήθηκε από τα στελέχη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Το θέατρο, άλλωστε, είχαν απαντήσει σε σχετική ερώτηση (sofistories.com) που τους είχε πραγματοποιηθεί ως το πιο σημαντικό για αυτούς σημείο στη Θεσσαλονίκη.

«Αν μπορούσαμε να δουλέψουμε θα θέλαμε να γίνουμε ηθοποιοί. Βλέπουμε πολλές παραστάσεις. Πάμε πάρα πολλά χρόνια. Μικρούς μας πήγαινε η μαμά», είχε αναφέρει ο Ανέστης.

Όσον αφορά την παρουσία τους στις πορείες, οι ίδιοι είχαν απαντήσει πως τους αρέσει να παρευρίσκονται. «Πηγαίνουμε σε όλες τις πορείες. Έχει κόσμο, είναι ωραία, αρκεί να μην γίνονται φασαρίες», υπογράμμιζαν και πρόσθεσαν πως «εμάς μας προσέχουν, μας αγαπούν».