Όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω με 2-0 από τη Λανς, ο Φώτης Ιωαννίδης πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και μείωσε στο τελικό 2-1.

Ο Έλληνας επιθετικός μίλησε στην Cosmote TV τονίζοντας πως δεν γίνεται οι Πράσινοι να μείνουν εκτός Ευρωπής, ενώ στάθηκε και στο τέρμα του.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης:

«Το πρώτο γκολ δείχνει την ποιότητα της Λανς, εκμεταλλεύτηκε κάθε χώρο που αφήσαμε. Το δεύτερο γκολ δείχνει την απροσεξία μας όταν η αντίπαλη ομάδα δέχεται κόκκινη, το είχαμε πάθει και πέρσι με τη Ρεν.

Δείχνει κατ’ εμέ την απροσεξία και τη μη συγκέντρωση που έχουμε όταν η αντίπαλη ομάδα δέχεται κόκκινη κάρτα, το πάθαμε και πέρυσι με τη Ρεν αυτό. Κάθε φορά στις αντεπιθέσεις έχουμε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να το λύοσυμε μας στοιχίζει και δεν εκμεταλλεύτηκαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο δεύτερο μέρος το λύσαμε, δεν μας απείλησαν και καταφέραμε να σκοράρουμε. Αν είχαμε περισσότερη υπομονή και κυκλοφορούσαμε πιο γρήγορη την μπάλα χωρίς βιασύνη, θα μπορούσαμε να βρούμε περισσότερους χώρους».

Για τη Λανς: «Κατά βάση είναι μια ομάδα που πρεσάρει ψηλά και πάει το ματς στο ένας εναντίος ενός, δεν το είδαμε πολύ σήμερα λόγω της κόκκινης. Θα εκμεταλλευτούμε τους χώρους πίσω στην πλάτη της άμυνας σίγουρα, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί το επίπεδο είναι ψηλό και μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Μας έχει στοιχίσει και μας ξαναστοιχίζει στην Ευρώπη».

Για τη ρεβάνς: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι δε γίνεται να είμαστε εκτός Ευρώπης. Θα τα δώσουμε το 100% και με τη βοήθεια του κόσμου για να καταφέρουμε να το γύρισουμε το ματς».

Για το γκολ που πέτυχε: «Είναι κάτι που το έχω από μικρός γενικά, το κάθετο drive, με το που βρίσκω χώρο και χρόνο. Πήγα κατά μέτωπο είδα την κίνηση του αμυντικού και τη γύρισα από την άλλη. Κατάφερα να μπω μπροστά τους και να πλασάρω, ήθελα να τσιμπήσω την μπάλα, αλλά δεν προλάβαινα. Ευτυχώς μπήκε γκολ. Μου το χρωστάει, γιατί το είχα κάνει κανά – δυο φορές και δεν μπήκε».