Η σορός της 18χρονης Χάνα Λιντς, της κόρης του μεγιστάνα Μάικ Λιντς ανασύρθηκε την Παρασκευή από το μοιραίο σκάφος Bayesian που βυθίστηκε όταν χτυπήθηκε από καταιγίδα σε λιμάνι της Σικελίας τη Δευτέρα.

Η Χάνα Λιντς ήταν η τελευταία νεκρή επιβάτης του μοιραίου πολυτελούς γιοτ που αναζητούσαν οι δύτες καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανασυρθεί άλλοι πέντε σοροί.

Η οικογένεια Λιντς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Η οικογένεια Λιντς είναι συντετριμμένη, σε κατάσταση σοκ και βρίσκει στήριξη σε συγγενείς και φίλους.  Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι χτυπήθηκαν από την τραγωδία.

«Η οικογένεια θα ήθελε να ευχαριστήσει ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους όσοι βοήθησαν στη διάσωση. Η μόνη τους παράκληση τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή την ώρα της ανείπωτης θλίψης».

Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα μιλούν με συγκίνηση για τη 18χρονη Χάνα Λιντς, που ετοιμαζόταν για σπουδές στην Οξφόρδη

Την περιγράφουν ως «η πιο ξεχωριστή φίλη» και ως κάποιος που αγαπούσε την ποίηση, τη λογοτεχνία, είχε δίψα για μάθηση και αγάπη για τη ζωή.

Η Κάτια Λιούις, φίλη της Χάνα, δήλωσε: «Είχε μια ζεστή και όμορφη ψυχή. Το να είμαι με τη Χάνα με έκανε να αισθάνομαι ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη. Είναι η πιο ξεχωριστή φίλη που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς».

Ο Jon Mitropoulos-Monk, επικεφαλής των Αγγλικών στο Latymer Upper School, το σχολείο στο οποίο φοιτούσε, την περιέγραψε ως «μία από τις καλύτερες μαθήτριες Αγγλικών στη χώρα».

Είπε χαρακτηριστικά:  «Δεν έχω διδάξει ποτέ κάποιον που να συνδυάζει την ουρανοκατέβατη πνευματική ικανότητα με τη ζεστασιά και τον ενθουσιασμό με τον τρόπο που το έκανε η Χάνα. Φώτιζε την τάξη με την ενέργειά της, το πάθος της για μάθηση και την απόλυτη ευφυΐα της».

Χάσαμε ένα από τα λαμπρότερα αστέρια μας

Μέχρι την ηλικία των 16 ετών είχε διαβάσει τους James Joyce, William Faulkner και Vladimir Nabokov και αγαπούσε το έργο της Angela Carter, του Joseph Conrad και του John Donne, είπε ο δάσκαλός της.

«Αγαπούσε τη λογοτεχνία, τη μάθηση και τη ζωή. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη που θα ξεκινούσε τις σπουδές της στα Αγγλικά στην Οξφόρδη, ένας στόχος για τον οποίο είχε δουλέψει τόσο σκληρά. Όταν πήρε τη θέση της, αναζήτησε κάθε μέλος του τμήματος Αγγλικών του Latymer Upper για να τους ευχαριστήσει ξεχωριστά και να τους αγκαλιάσει», δήλωσε ο Jon Mitropoulos-Monk.

«Είμαι 50 χρόνια μεγαλύτερός της και στη ζωή μου δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν σαν τη Χάνα. Χάσαμε ένα από τα λαμπρότερα αστέρια μας, του οποίου το μέλλον ήταν πολλά υποσχόμενο. Η απώλειά της είναι αβάσταχτη».