Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας με τη ζέστη να είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Σύμφωνα με το meteo οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα.

Υψηλές θερμοκρασίες

Ειδικότερα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η θερμοκρασία στην Πελοπόννησο έφτασε τους 40.6 °C (Σκάλα Μεσσηνίας) και στη Στερεά Ελλάδα τους 39.4 °C (Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας).

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ σημειώνονται και οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 234 από τους 510 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~46%) και τους 37 °C σε 90 σταθμούς (ποσοστό ~18%).

Μικρή πτώση από αύριο

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά στα δυτικά και τα κεντρικά τους 37 με 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35, στο Ιόνιο τους 33 με 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός αλλά με αυξημένες νεφώσεις στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο οπότε τις πρωινές ώρες στη Θράκη θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόνησσο και τη Θράκη τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπερωτικά τους 32 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 34, στο Ιόνιο τους 31 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 29 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-08-2024

Αρχικά αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις μόνο στο βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-08-2024

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.