Στην καμπίνα και ολομόναχη εκτιμούν οι Αρχές πως πέθανε η Χάνα Λιντς, η 18χρονη κόρη του επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το τραγικό δυστύχημα, οι Αρχές επιβεβαίωσαν πως η άτυχη νεαρή βρέθηκε νεκρή μόνη της μέσα στην καμπίνα της, 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου μετά τη βύθιση του γιοτ στο οποίο επέβαινε.

Η 18χρονη Χάνα και ο πατέρας της Μάικ Λιντς, μαζί με τον πρόεδρο της τράπεζας Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, τη σύζυγό του Τζούντι Μπλούμερ, τον δικηγόρο της Clifford Chance Κρις Μορβίλο και τη σύζυγό του Νέντα Μορβίλο χάθηκαν όταν το γιοτ βυθίστηκε γύρω στις 5 π.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα. Hannah Lynch pictured with her father Mike, who had just been acquitted of fraud charges in the US and was celebrating on board the Bayesian yacht when they both died

Άλλοι πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της, βρέθηκαν σε ξεχωριστή καμπίνα στο υπερπολυτελές σκάφος Bayesian, όπως ειπώθηκε στους δημοσιογράφους στο Termini Imerese το πρωί του Σαββάτου (24/8).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Termini Imerese, ο εισαγγελέας Ambrogio Cartosio επιβεβαίωσε ότι μετά τις αρχικές έρευνες για το ναυάγιο της Δευτέρας 19 Αυγούστου είχε τεθεί θέμα «ανθρωποκτονίας εξ αμελείας». Ωστόσο, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι οι έρευνες παραμένουν σε πρώιμο στάδιο.

Συντετριμμένη η οικογένεια

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια του κ. Lynch και της Hannah ανέφερε: «Η οικογένεια Lynch είναι συντετριμμένη, σε κατάσταση σοκ και παρηγορείται και υποστηρίζεται από την οικογένεια και τους φίλους της. Οι σκέψεις τους είναι με όλους όσοι επηρεάστηκαν από την τραγωδία. Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους όσοι βοήθησαν στη διάσωση. Το μόνο που ζητούν τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή την ώρα της ανείπωτης θλίψης». Hannah Lynch, the 18-year-old daughter of tech entrepreneur Mike Lynch, was found dead in her own cabin 50 metres below the surface of the Mediterranean

Η αδελφή της Hannah, Esme, απέτισε το δικό της φόρο τιμής, λέγοντας: «Η Hannah συχνά εισέβαλε στο υπνοδωμάτιό μου και ξάπλωσε μαζί μου. Μερικές φορές ακτινοβολούσε με ένα χαμόγελο, μερικές φορές με θράσος, μερικές φορές για συμβουλές. Ό,τι κι αν συνέβαινε, μου έφερνε απέραντη αγάπη.

Ήταν ατελείωτα στοργική, παθιασμένα τρελή, ακούσια ξεκαρδιστική και η πιο καταπληκτική, υποστηρικτική και χαρούμενη αδελφή και καλύτερη φίλη για μένα.

Και πάνω απ’ όλα αυτά, είχε ακόμα περισσότερη αγάπη να δίνει ατελείωτα σε όλους τους φίλους της και πάθος στις απίστευτες σπουδές και τους στόχους της. Είναι ο μικρός μου άγγελος, το αστέρι μου».

Ο Vincenzo Zagarola, της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε ότι η αναζήτηση της Hannah δεν ήταν «εύκολη ή γρήγορη», παρομοιάζοντας το βυθισμένο σκάφος με ένα «18όροφο κτίριο γεμάτο νερό».