Οι θαυμαστές του Αλέν Ντελόν συγκεντρώθηκαν στις πύλες της εξοχικής του κατοικίας το Σάββατο, όπου τα παιδιά, συγγενείς και στενοί φίλοι αποχαιρέτησαν σε μια ιδιωτική τελετή, το θρύλο του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Χιλιάδες θαυμαστές του Αλέν Ντελόν αναμενόταν να αποτίσουν φόρο τιμής έξω από το αρχοντικό του στα νότια του Παρισιού, όπου θα αναπαυθεί κοντά στα αγαπημένα του σκυλιά.

Ο 88χρονος ηθοποιός κλασικών έργων όπως τα «Le Samourai» και «Purple Noon», ο οποίος κάποτε χαρακτηριζόταν ως «ο Τζέιμς Ντιν της Ευρώπης», πέθανε την περασμένη Κυριακή.

Η γαλλική αστυνομία έστησε οδοφράγματα κοντά στο αρχοντικό στο χωριό Douchy, με τον εναέριο χώρο να είναι επίσης κλειστός για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Οι 50 περίπου πενθούντες, οι οποίοι επιτράπηκαν στο παρεκκλήσι του κτήματος, έπρεπε να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην είσοδο.

Δεν άντεχε να πάει η Κλαούντια Καρντινάλε

Η αέναη σταρ Κλαούντια Καρντινάλε, 86 ετών πια , που πρωταγωνίστησε δίπλα στον Αλέν Ντελόν στο «The Leopard», ήταν πολύ λυπημένη για να παραστεί σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της που μίλησε στο AFP.

«Μου ζητούν να εκφράσω με λέξεις τη θλίψη, αλλά η θλίψη είναι πολύ έντονη» είπε χαρακτηριστικά μετά τον θάνατο του Αλέν Ντελόν.

Η Rosali van Breemen, η πρώην σύζυγος του Αλέν Ντελόν και μητέρα των παιδιών του Anouchka και Alain-Fabien, θα ήταν παρούσα όπως δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο πηγές από το περιβάλλον τους.

Εκατοντάδες θαυμαστές του Αλέν Ντελόν είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του La Brulerie όλη την εβδομάδα για να αφήσουν αφιερώματα και κάρτες με λουλούδια. Ώρες πριν από την τελετή είχε ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος.

Τα τρία παιδιά του Αλέν Ντελόν, που ήταν μαζί του όταν πέθανε, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ήταν εξαιρετικά συγκινημένοι από τη ζέση και τη στοργή που έδειξαν οι θαυμαστές του στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο».

Από την ημέρα του θανάτου του Αλέν Ντελόν, η Γαλλία αποτίει φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες της χώρας.

Ήταν ένας από τους τελευταίους ζωντανούς θρύλους μιας χρυσής εποχής του γαλλικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 1960.