Μετά την κατάκτηση της Pole Position στο γκραν πρι Ολλανδίας, ο Λάντο Νόρις ολοκλήρωσε την επιτυχημένη εμφάνιση του το διημέρο που μας πέρασε με την άνετη νίκη του, αφήνοντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν στη δεύτερη θέση, μέσα στην «έδρα» του. Ο ταλαντούχος οδηγός της McLaren «έσβησε» τον Ολλανδό πρωταθλητή μέσα στο σπίτι του ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ που απογείωσε τη Ferrari συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του.

Να σημειωθεί πως ο  24χρονος, βρετανός πιλότος της McLaren είχε βάλει τα γυαλιά στο Μαξ Φερστάπεν και πριν από τρεις μήνες με την πρώτη νίκη της καριέρας του στο φαντασμαγορικό γκραν πρι στο Μαϊάμι!

Στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Αμερικανός Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams), ο οποίος είχε, μια ημέρα πριν, το Σάββατο ένα σοκαριστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Ο Χάμιλτον, παρά το μπαράζ ποινών που δέχθηκε κατάφερε να τερματίσει στην όγδοη θέση. To σόου των 20 πιλότων μεταφέρεται σε μια εβδομάδα στην θρυλική Μόντσα, εκεί, όπου η Ferrari δεν θα αφήσει για κανένα λόγο να την παραβιάσουν το «κάστρο» της.