Τέλος στην εγκληματική δράση δύο ατόμων, που κατηγορούνται ότι είχαν προβεί πρόσφατα σε πλήθος κλοπών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, εκμεταλλευόμενοι εφαρμογή εύρεσης κινητού που είχε κλαπεί από περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής κατάφεραν να εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Σε έρευνα που επακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμεναν οι δράστες, βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, τιμαλφών και ταξιδιωτικών εγγράφων.

Είχαν συστήσει συμμορία

Από την εξέλιξη των ερευνών και τον έλεγχο για την ταυτοποίηση των παραπάνω ευρημάτων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από τουριστικά καταλύματα (κυρίως διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης) από διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία εισέρχονταν είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα σημεία, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διαβατήρια.

Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε:

3 κλοπές, που έλαβαν χώρα την 17 Αυγούστου στο Ναύπλιο,

12 κλοπές από περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Αυγούστου και

κλοπή στην πόλη των Ιωαννίνων την 23 Αυγούστου.

Η λεία από τις παραπάνω περιπτώσεις υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι, καθώς και χρηματικό ποσό 1.650 ευρώ.

Το μεγαλύτερος μέρος των ανευρεθέντων κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και τους αποδόθηκε, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό των δικαιούχων των μη ταυτοποιηθέντων κατασχεθέντων αντικειμένων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.