Μόνο περηφάνια για τον Ολυμπιακό και τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Οι Νέοι του πειραϊκού συλλόγου ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού του Διηπειρωτικού Κυπέλλου απέναντι στη Φλαμένγκο, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν τρεις κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξαν το σκορ στο 55’ με τον Λιατσικούρα, αλλά οι Βραζιλιάνοι ισοφάρισαν στο 73’ με τον Κάιο Γκαρσία και στο 90+3’ έκαναν την ανατροπή με τον Φελίπε Τεράσα.

Πριν το δεύτερο γκολ της Φλαμένγκο, ο Ολυμπιακός στο 88′ άγγιξε το 2-1 με τον Πρεκατέ, αλλά ο νεαρός άσος των Πειραιωτών είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Άλβες. Μια σπουδαία εμφάνιση από τους Νέους του Ολυμπιακού, που κοίταξαν στα μάτια τα αστέρια της βραζιλιάνικης ομάδας και κάλλιστα θα μπορούσαν να νικήσει και να είχαν κατακτήσει το τρόπαιο, εάν ήταν λίγο πιο τυχεροί στις κρίσιμες φάσεις του παιχνιδιού. Κρίμα και άδικο για τον Ολυμπιακό και την προσπάθεια που έκαναν οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο του Μαρακανά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι πρόκειται για μια σπουδαία φουρνιά, που θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Σωτήρης Συλαΐδόπουλος παρέταξε τον Ολυμπιακό με τους: Μπότη, Κουτσίδη, Πρεκατέ, Δάμα, Αλαφάκη, Μουζακίτη, Μπακούλα, Πνευμονίδη, Λιατσικούρα, Παπακανέλλο και Χ. Κωστούλα. Από την άλλη πλευρά, ο Φιλίπε Λουίς ξεκίνησε την Φλαμένγκο με την εξής 11άδα: Άλβες, Λούκας, Βίκτορ, Ιάγκο, Σάλες, Ογκουντάνα, Γουέλιντον, Γκονσάλβες, Γκόμες, Άλβες και Γουάλας.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, μεγάλες χαμένες ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Στο 6ο λεπτό ο Πνευμονίδης απέφυγε τον αντίπαλό του και έδωσε ωραία στον Παπακανέλλο, αυτός σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή της Φλαμένγκο, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν.

Στο 20’ ο Παπακανέλλος σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Άλβες απέκρουσε, ο Πνευμονίδης πήρε το ριμπάουντ και σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του και η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (24’) οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ με τον Κωστούλα, μετά την ωραία πάσα του Παπακανέλλου από δεξιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Φλαμένγκο απέκρουσε το τακουνάκι του νεαρού επιθετικού των Πειραιωτών.

Η βραζιλιάνικη ομάδα από την άλλη πλευρά, απείλησε στο 16’, στο 18’ και στο 25’. Στην πρώτη περίπτωση ο Μπότης απέκρουσε το πλασέ του Γκιγιέρμε Γκόμες και στη συνέχεια το δυνατό σουτ που έκανε ο Γκονσάλβες έφυγε ψηλά άουτ. Στη δεύτερη ο Μπότης μπλόκαρε την κεφαλιά του Γουάλας Γιαν, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και στην τρίτη ευκαιρία της Φλαμένγκο, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, όμως, να αποκρούει το σουτ του νεαρού Βραζιλιάνου.

Προηγήθηκε με Λιατσικούρα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ στο 54’ με τον Λιατσικούρα.

Η άμυνα της Φλαμένγκο δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα μέσα από την περιοχή της, ο Κωστούλας έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού της βραζιλιάνικης ομάδας και ο Λιατσικούρας από κοντά την έστειλε στα δίχτυα του Άλβες για το 1-0.

Στο 64’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Παπακανέλλο και εάν ο νεαρός ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 για τους Πειραιώτες. Τρία λεπτά αργότερα (67’) ο Δάμα μετά από εκτέλεση κόρνερ σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ισοφάρισε η Φλαμένγκο

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά η Φλαμένγκο έβαλε το δεύτερο γκολ. Μετά από φάση διαρκείας, ο Κάιο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Δοκάρι με Πρεκατέ

Στο 79’ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Παπακανέλλο, αλλά ο διαιτητής και ο VARίστας έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 88’ οι Πειραιώτες άγγιξαν το 2-1, αλλά η κεφαλιά του Πρεκατέ σταμάτησε στη συμβολή τον δοκών του Άλβες.

2-1 στις καθυστερήσεις

Η τύχη είχε γυρίσει την πλάτη στον Ολυμπιακό, με την Φλαμένγκο στο 90+3’ να κάνει το 2-1 με τον Φελίπε Τεράσα. Μετά από γύρισμα του Γουάλας Γιαν από αριστερά, ο νεαρός άσος της βραζιλιάνικης ομάδας σκόραρε και έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Άλβες, Σάλες (86′ Ντα Μάτα), Ιάγκο, Βίκτορ, Γουέλινγκτον (61′ Κάρλος), Άλβες (61′ Βινίσιους), Λούκας, Γκιγιέρμε (65′ Τερέσα), Γκονσάλβες, Γουάλας, Ουγκουντάνα (86′ Αντριέλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπότης, Αλαφάκης, Κουτσίδης, Λιατσικούρας, Πρεκατές, Δάμα, Μουζακίτης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Κωστούλας.