Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων περιείχε φιάλη αερίου, πυρπολήθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά σε συναγωγή της Λα Γκραντ-Μοτ, στη νότια Γαλλία, προκαλώντας έκρηξη από την οποία τραυματίστηκε μέλος της δημοτικής αστυνομίας, ανακοίνωσε η χωροφυλακή και οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien δημοσίευσε μία φωτογραφία ενός άνδρα, που φορά την παλαιστινιακή καφίγια στο κεφάλι και είναι τυλιγμένος με την παλαιστινιακή σημαία, ο οποίος αναζητείται από τις γαλλικές Αρχές.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο άνδρας κρατούσε δύο άδεια μπουκάλια και διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος πεζή, έχοντας την παλαιστινιακή σημαία τυλιγμένη στη μέση του.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, ενώ την έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο έχει αναλάβει η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Parisien, το βίντεο παρακολούθησης δείχνει ένα ύποπτο άτομο να φεύγει από το σημείο με τα πόδια λίγο πριν από την έκρηξη.

Στην εικόνα, ο άνδρας εμφανίζεται με μια παλαιστινιακή σημαία και ένα πιστόλι στη ζώνη του, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της κοινότητας, Stéphan Rossignol, με τον οποίο επικοινώνησε το AFP, σε άλλες εικόνες φαίνεται ένα άτομο να βάζει φωτιά στα οχήματα.

Μακρόν: Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης

«Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης και να προστατευθούν οι χώροι λατρείας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ανάρτησή του, ο Μακρόν αναφέρει: «Σκέψεις για τους πιστούς της συναγωγής Grande-Motte και όλους τους Εβραίους της χώρας μας. Γίνονται τα πάντα για να βρεθεί ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής πράξης και να προστατευθούν οι χώροι λατρείας. Ο αγώνας κατά του αντισημιτισμού είναι ένας διαρκής αγώνας, αυτός των Ηνωμένων Εθνών».