Αν και σε όλους μας αρέσει να ταξιδεύουμε και μπορεί να θεωρούμε ότι είμαστε πολυταξιδεμένοι, αυτό που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πετύχει όσον αφορά τα αεροπορικά μίλια δεν είναι τίποτε σε σύγκριση με τον Τομ Στάκερ από το Νιου Τζέρσεϊ.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, ο πιο διάσημος συχνός επιβάτης στον κόσμο έχει συγκεντρώσει πάνω από 23 εκατομμύρια μίλια σε περισσότερες από 12.000 πτήσεις με την αγαπημένη του United Airlines.

Η ιστορία του

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, η επιχειρηματική καριέρα του Τομ τον οδήγησε σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 ταξιδιών στην Αυστραλία. Κάποια στιγμή, ο Τομ είχε τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, «Car Lot Rescue», στο Spike TV και έκανε ακόμη και μια μικρή εμφάνιση στο Seinfeld του Λάρι Ντέιβιντ. Ο Τομ ενέπνευσε επίσης της ταινία «Up In The Air» με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Με έδρα το Σικάγο, δεν θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι πτήσεις του Τομ Στάκερ έγιναν με την United Airlines και τους συνεργάτες της στην Star Alliance. Στις 11 Ιουλίου 2011, ο Τομ Στάκερ πήρε την πτήση 942 της United Airlines από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο (ORD) και έγινε ο πρώτος επιβάτης της United Airlines που συμπλήρωσε ποτέ δέκα εκατομμύρια μίλια.

Ο Στάκερ χρειάστηκε 19 χρόνια για να συγκεντρώσει τα πρώτα πέντε εκατομμύρια μίλια και άλλα δέκα χρόνια για να διπλασιάσει τον αριθμό αυτό. Για να γιορτάσει τον πιο πιστό πελάτη της, η United Airlines διοργάνωσε ένα πάρτι για τον Στάκερ τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος του Σικάγο.

Πως πληρώνει για όλες αυτές τις πτήσεις;

Ενώ η όρεξη του Στάκερ για αεροπορικά μίλια είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες, δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρο το πώς τα χρηματοδοτούσε όλα αυτά τα ταξίδια. Ένα δημοσίευμα της Washington Post λύνει αυτό το μυστήριο – όπως κάποιοι μπορεί να υποπτεύονταν, ο Στάκερ αγόρασε ένα δια βίου πάσο πτήσεων με τη United το 1990, κάτι που οι αερομεταφορείς προσέφεραν πριν από πολλά χρόνια, αλλά έκτοτε το έχουν σταματήσει.

Καταβάλλοντας 290.000 δολάρια για ένα πάσο απεριόριστων πτήσεων (που αξίζει περίπου 675.000 δολάρια με βάση τον πληθωρισμό), ο Στάκερ θεωρεί ότι ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανε ποτέ. Μόνο το 2019, ο Στάκερ πέταξε 373 φορές με τη United, διανύοντας ένα εντυπωσιακό αριθμό 1,46 εκατομμυρίων μιλίων εκείνο το έτος – αν πλήρωνε για αυτά τα εισιτήρια με συμβατικό τρόπο, θα του κόστιζε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος εξαργυρώνει τους συσσωρευμένους πόντους του σε ένα ευρύ φάσμα πολυτελών αγαθών, όπως σουίτες ξενοδοχείων, κρουαζιέρες και δωροκάρτες Walmart – σε μία μόνο ημέρα εξαργύρωσε δωροκάρτες αξίας 50.000 δολαρίων για να συνεισφέρει στην ανακαίνιση του σπιτιού του αδελφού του. Μια φορά, μάλιστα, προσέφερε 451.000 μίλια σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία για να εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο του «Seinfeld».

Οι συμβουλές του

Πριν από το COVID-19, ο Στάκερ σημείωσε ότι περνούσε από 200 έως 250 ημέρες το χρόνο στον αέρα και έχει κάποιες συμβουλές για τους επίδοξους συχνούς επιβάτες που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες συμβουλές.

-Να έχετε μια μονογαμική σχέση με μία μόνο αεροπορική εταιρεία. (Ο Στάκερ είναι μέλος του προγράμματος επιβράβευσης MileagePlus της United Airlines από το 1983).

-Κρατήστε ανοιχτή την εφαρμογή του χάρτη θέσεων της αεροπορικής εταιρείας κατά την επιβίβασή σας. Αν ανοίξει μια μπλοκαρισμένη θέση που θέλατε, απλά πάρτε την, καθώς η αεροπορική εταιρεία δεν θα μπορούσε να την πουλήσει και δεν θα νοιαστεί.

-Όταν έχετε υπεραντλαντικές πτήσεις, μην προσαρμόζετε το ρολόι σας στην τοπική ώρα- αντίθετα, πάρτε έναν τρίωρο υπνάκο.

-Ποτέ μην παίρνετε μαζί σας παραδοτέα βαλίτσα. Κάθε πόλη έχει πλυντήρια.

-Πετάξτε στην καλύτερη καμπίνα που μπορείτε και, αν είναι δυνατόν, βάλτε κάποιον άλλο να πληρώσει γι’ αυτήν.

Η αγαπημένη θέση του Τομ ήταν πάντα η θέση 1Β.

*Με πληροφορίες από: Simple Flying