H Jeep θα έχει αρκετή δουλειά μέσα στο 2025, αφού ετοιμάζει μια νέα γενιά εξηλεκτρισμένων μοντέλων, που ήδη έχει ξεκινήσει από το 2024 με το Avenger. Μάλιστα, η αμερικάνική φίρμα που είναι μέλος της γιγάντιας Stellantis, θα λανσάρει το Wagoneer S, το γρηγορότερο μοντέλο της Jeep όλων των εποχών, αφού θα μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα.

Συνολικά, ο προγραμματισμός της Jeep είναι να κυκλοφορήσει πέντε νέα ή ανανεωμένα μοντέλα.

Η Fiat θέλει να γίνει ξανά η κορυφαία μάρκα στα φθηνά αυτοκίνητα. Eιδικότερα, το 2025 και πιθανόν στις αρχές του 2025 το Grande Panda, που είναι σχεδιασμένο στο Centro Stile στο Τορίνο και τονίζουν το ιταλικό DNA θα λανσαριστεί με πολλά υβριδικά – ηλεκτρικά γκάζια! Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 3.990 χλστ., το ύψος του 1.570 χλστ. και το πλάτος του φτάνει τα 1.760 χλστ.Το μικρό ιταλικό μοντέλο θα προσφέρεται σε υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό, όπου το δεύτερο θα διαθέτει μπαταρία 44 kWh και κινητήρα ισχύος 113 ίππων με  αυτονομία του 320 χιλιόμετρα.

Πρωταγωνιστής στα νέα μοντέλα για τη Nissan θα είναι το γνώριμο Leaf, το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο που είναι αδιαμφισβήτητα το best seller ηλεκτρικό μοντέλο των Ιαπώνων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μικρομεσαίο hatchback θα μετατραπεί σε ένα compact SUV. Και μάλιστα θα έχει νέα μπαταρία που θα του δίνει αυτονομία 400χλμ! Kλειστά κρατάει τα χαρτιά της η Mercedes που θα έχει το 2025 άσο στο μάνίκι: Ένα νέο μοντέλο , ως ο ηλεκτρικός διάδοχος της Mercedes-Benz A-Class με νέα τεχνολογική υπόσταση και μεγάλη αυτονομία!

Το bZ3C, που παρουσίασε στο Σαλόνι του Πεκίνου η Toyota, θα είναι το πρώτο από τα δύο νέα ηλεκτρικά Crossover που θα έρθει στην Ευρώπη – μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η Dacia λανσάρει ήδη το νέο Duster. Το καινούργιο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B του Ομίλου Renault.Το νέο Dacia Duster διατίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία του και με κινητήρα με full hybrid σύστημα. Πάντως, το μεγάλο νέο από τη Renault είναι το Renault 5, για το οποίο η φίρμα επιθυμεί να φέρει τη μεγάλη ανατροπή στα μικρά ηλεκτρικά μοντέλα. Επίσης, θα λανσάρει και το νέο Captur!

Επίσης, η BMW το 2025 θα  λανσάρει μια νέα τεχνολογία στα νέα της μοντέλα πο τα ονομάζει Neue Klasse. Αυτή θα είναι  η τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης. Που θα μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες τους, αλλά και να παρέχουν την ηλεκτρική ενέργεια.

Πλούσια σε τετράτροχους …καρπούς θα είναι για τη Cupra η νέα χρονιά. Όπως μας ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της SEAT – Cupra στην Ελλάδα, κ. Χάρης Δάνδουρας, «Για την φετινή χρονιά το μπαράζ των νέων μοντέλων για την CUPRA έχει ήδη ξεκινήσει με την παρουσίαση των νέων CUPRA Leon & Formentor, για τα οποία τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στην χώρα μας μέσα στον Ιούλιο. Και τα 2 μοντέλα είναι πλήρως ανασχεδιασμένα με την υπογραφή της νέας εικόνας της Μάρκας, ενώ περιλαμβάνουν στην γκάμα τους εκδόσεις για όλες τις ανάγκες καθώς και νέο κινητήρα PHEV με ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνάει τα 100 χλμ.» Αλλά ακόμη πιο δυναμική αναμένεται η συνέχεια αφού όπως επεσήμανε: “Μετά το καλοκαίρι ακολουθεί η άφιξη του Tavascan του 100% ηλεκτρικού SUV της μάρκας που θα προσφέρεται σε 2 εκδόσεις, μια πισωκίνητη με απόδοση 286 hp και την κορυφαία τετρακίνητη VZ απόδοσης 340hp. Προς τα τέλη της χρονιάς ακολουθεί το νέο Terramar, ένα συναρπαστικό C-SUV με κινητήρες mHev και PHEV.»

Eπόμενο νέο μοντέλο για την CUPRA στα τέλη του 2025, το ηλεκτρικό Raval το οποίο πιστεύουμε ότι θα αλλάξει και τις εμπορικές δυνατότητες τις μάρκας αφού ανήκει σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία, την Β.          Για την SEAT αναμένουμε στις αρχές του 2026 τα ανανεωμένα Ibiza & Arona, ενώ δουλεύονται και νέα projects στον τομέα της μικροκινητικότητας συμπλήρωσε το στέλεχος της φίρμας.