Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, ενώ αναμένεται να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, να διευκρινίζει σε ανάρτησή του, το χρονικό πλαίσιο της αστάθειας.

Μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει πως η ποσότητα της βροχής, που θα «πέσει» σήμερα υπολογίζεται στα 10 με 15 mm, ενώ μέχρι την Πέμπτη, σε τοπικό επίπεδο, υπολογίζεται πως θα «ρίξει» 50 με 70 mm νερού.

Σε ό,τι αφορά την αστάθεια των καιρικών φαινομένων, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ξεκαθάρισε πως θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, όποτε ο καιρός θα παρουσιάσει νέα βελτίωση.

Δείτε την ανάρτηση για τον καιρό τις επόμενες μέρες:

«Ευπρόδεκτες οι τοπικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια με τα ύψη βροχής σήμερα να φτάνουν το πολύ τα 10 με 15 mm. Μέχρι την Πέμπτη πάντως τα «κουβαδάκια» σιγά σιγά θα μαζέψουν περί τα 50 με 70 mm βροχής σε τοπικό επίπεδο.

Η αστάθεια θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο».

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 33 με 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 βαθμούς Κελσίου.