Στη σκιά των αναταράξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των συζητήσεων – ζυμώσεων τι θα γίνει η έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Oμάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στις εξι το απόγευμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τα Χανιά όπου βρίσκεται συγκαλεί κοινοβουλευτική ομάδα και δεν αποκλείεται να έρθει Αθήνα.

Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του προέδρου, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην αρχή της Συνεδρίασης. Σκοπός είναι να συζητηθούν τα ανοιχτά θέματα στο κόμμα και να γίνει ένας προγραμματισμός για την πορεία στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Η ομιλία του προέδρου θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η συνεδρίαση να είναι ιδιαίτερο κλίμα μετά τις εκρητικές εξελίξεις στα εσωκομματικά. Ο κ. Κασσελάκης ενδέχεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την αμφισβήτηση που δέχεται από μερίδα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα πάρει την έδρα;

Την τετάρτη η Βουλή θα ασχοληθεί με ένα ακόμα θέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ανάγνωση της επιστολής παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου από το προεδρείο της Βουλής, όπου αυτό θα ανοίξει επίσημα την διαδικασία για την έδρα. Η σκυτάλη πρώτα θα δοθεί στην κ. Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα απαντήσει αν θα κρατήσει την έδρα.

Η πρόσφατη παραίτηση άνοιξε ένα κύκλο συζητήσεων για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, εφόσον δεν κρατήσουν την έδρα οι επιλαχόντες, και ως εκ τούτου η εν λόγω εξέλιξη δημιουργεί ζυμώματα ενόψει και του Συνεδρίου.

Μέλη της Κουμουνδούρου, βουλευτές και φυσικά από την πλευρά του προέδρου έχουν θέσει ηθικό και πολιτικό ζήτημα στους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καλώντας τους στην ουσία να παραιτηθούν, προκειμένου η έδρα να περάσει στον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος είναι στην 9η θέση του ψηφοδελτίου.