Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας. Αν ο Στέφανος Κασσελάκης αγαπάει τον χώρο θα πρέπει να παραιτηθεί, επισήμανε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «ο ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε μια πολιτική διαδικασία. Πήγε και εξέλεξε έναν πρόεδρο που δεν ήξερε. Και τα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στις ευρωεκλογές».

Συνέχισε λέγοντας πως είναι στην ομάδα των «87», όπως και ότι δεν στηρίζει τον Παύλο Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Αυτή η ιδεολογική και πολιτική ομάδα δεν μπορεί να ανεχτεί την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα επώνυμων και ανώνυμων τρολ και σε ένα κόμμα όπου ο πρόεδρος του δεν είναι πρόεδρος πολιτικού κόμματος αλλά celebrity», ανέφερε συγκεκριμένα για τους «87».

Για τον Παύλο Πολάκη υπογράμμισε πως πρέπει «να κάνει την αυτοκριτική του γιατί έφερε τον Κασσελάκη στην προεδρία ενώ διετέλεσε και συνεργάτης του προέδρου»

Όσον αφορά τον υποψήφιο πρόεδρο που προτείνει ο ίδιος, τόνισε πως «εγώ θα προτείνω πρόεδρο, όποιον εκφράσει ένα ιδεολογικό ρεύμα μέσα από συγκεκριμένη πολιτική διαδικασία. Υπάρχει μια κινητικότητα σε πολλές προτάσεις που γίνονται από στελέχη. Οπότε χρειάζεται συνεργασία και ενιαία έκφραση του προοδευτικού κόσμου. Αυτό που θέλει ο προοδευτικός κόσμος και ο ελληνικός λαός είναι μια διαδικασία σε πολιτικά πλαίσια. Τότε εκεί θα αναφερθώ και ποιον θα στηρίξω».

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε επίσης πως «στη Βουλή έχουν γίνει πολλές παραβάσεις από τους τομεάρχες του κόμματος τα οποία όμως σκεπάζονται από μια συγκριμένη τακτική και πρακτική που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα του».

«Πρέπει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει η ανθρωποφαγία»

Τέλος, όσον αφορά το σενάριο διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως «η καταγγελία ήταν μια στημένη διαδικασία από τους υποστηρικτές του προέδρου και του γραφείου του. Μένει να αποδειχτεί αυτό μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου και θα το αποδείξω. Πρέπει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει η ανθρωποφαγία. Όποιος διαφωνεί δηλαδή να γίνεται έρμαιο συγκεκριμένων και επώνυμων λογαριασμών στο διαδίκτυο».

Καταληκτικά τόνισε πως «εγώ θα αναδείξω αυτό το θέμα για να μην ευτελιστεί ο θεσμός της Επιτροπής Δεοντολογίας και να εργαλειοποιείται από τον κάθε πρόεδρο. Στο βίντεο που ανάρτησε τις προάλλες λέει ψέματα. Κατηγορεί την ομάδα των «87» ότι υπάρχει σχέδιο φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης στηρίζει την εσωστρέφεια αντί να αναδεικνύει τα θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό. Η ηγεσία του Κασσελάκη βολεύει την κυβέρνηση».

Γιαννούλης: Έχουμε φτάσει να έχουμε υπουργούς – σχολιαστές για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στο MEGA και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης.

«Πιστεύω ότι ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Πιστεύω ότι πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές, να μην υπάρχουν εμπρηστικά σημεία ή απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί από κανέναν προς κανέναν. Και αν θέλουμε πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει τα προβλήματα των πολιτών και της χώρας, καλό είναι στην ΚΕ και στο Συνέδριο να λυθούν όλα και να προχωρήσουμε μπροστά. Ειδάλλως δεν ξέρω τι θα γίνει και δεν μπορώ να προφητεύσω. Θέμα ηγεσίας ή αμφισβήτησης με σαφή τρόπο το έχει κάνει ο κ. Πολάκης», τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «σήμερα και αύριο η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί με την επίσκεψη ενός πρωθυπουργού που έρχεται να παρουσιάσει το «καλάθι προς τους ιθαγενείς» με ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο εδώ και 5 χρόνια –το οποίο εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης και έχει την προεργασία του ΣΥΡΙΖΑ– οι καρκινοπαθείς της βόρειας Ελλάδας καταγγέλλουν αδράνεια. Βλέπουμε τα απότοκα της υποστελέχωσης των δημόσιων φορέων και υπηρεσιών, με αυτά τα χτυπήματα που δέχεται η Χαλκιδική, λόγω της έλλειψης προσωπικού για ελεγκτικές διαδικασίες που αφορούν στα λούνα παρκ, τα πάρκα αναψυχής, τις παραβάσεις, τους οικισμούς τύπου Μάτι. Είναι θέματα ατζέντας που πρέπει να δούμε face to face. Το στεγαστικό είναι ένα μεγάλο θέμα. 600-700 ευρώ σπίτια «τρύπες» -στάβλοι στην Θεσσαλονίκη. Εδώ που μένω ετοιμάζεται Airbnb ακόμη και στο υπόγειο που βρίσκονται οι καυστήρες. Έχουμε φτάσει να έχουμε υπουργούς – σχολιαστές για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.