Την Athens Kallithea υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Δευτέρας (26/8, 20:30) ο Ολυμπιακός, στην αναμέτρηση που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο στόχος για τους Πειραιώτες φυσικά και είναι το «τρίποντο», που θα σημάνει και το 2/2 στο πρωτάθλημα, μετά και τη νίκη επί του Βόλου (2-0) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στα πλαίσιο της πρώτης «στροφής» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Βεβαία, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει τη νίκη, ταυτόχρονα όμως να δει και αγωνιστική πρόοδο από την ομάδα του. Άλλωστε, οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν έχοντας τη στήριξη 27.000 και πλέον φίλων τους στο φαληρικό γήπεδο, και προφανώς θα θέλουν να τους ικανοποιήσουν.

Από την άλλη, η ομάδα της Καλλιθέας προέρχεται από τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο… ντέρμπι των νεοφώτιστων με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά  και στοχεύουν για το καλύτερο δυνατό χωρίς να έχουν το άγχος του αποτελέσματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, για τον Ολυμπιακό εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Παναγιώτης Ρέτσος, καθώς και οι πέντε πιτσιρικάδες που αγωνίστηκαν στον τελικό του Διηπειρωτικό Κύπελλο U20 το βράδυ του Σαββάτου (24/8) στο «Μαρακανά» και συγκεκριμένα οι Κουτσίδης, Κωστούλας, Παπακανέλλος, Μουζακίτης και Μπακούλας. Από την άλλη, για πρώτη φορά στις επιλογές του Βάσκου τεχνικού τέθηκε ο Ντάνι Γκαρθία, ενώ, εντός της 19μελής αποστολής βρίσκεται και ο Μπιανκόν, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει και στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Για τους φιλοξενούμενους δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ούτε σ’ αυτό το παιχνίδι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο επί μία τετραετία (2019-2023) άσος του Ολυμπιακού έχει ξεπεράσει μεν την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, ωστόσο έχει χάσει προπονήσεις και είναι ανέτοιμος. Έτσι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά ούτε να αγωνιστεί εκ νέου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκτός είναι ο, επίσης, πρώην «ερυθρόλευκος» και νεοαφιχθείς, Νεμάνια Νίκολιτς, ο τραυματίας Μαρότα και ο Τζιάνι που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα – Ντόη, Έσε – Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο, Βέλντε – Ελ Κααμπί.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν – Μανθάτης, Μεχίας, Ισιμάτ-Μιρίν, Πασαλίδης, Σοΐρι – Ντιμπά, Μερκάτι, Μότοκ, Μουτίνιο – Ουλντρίκις.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Α’ Βοηθός: Νικόλαος Τοροσιάδης

Β’ Βοηθός: Αργύριος Νταβέλας

4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης