Έτοιμος να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική σεζόν είναι ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι θα πραγματοποιήσουν την πρώτη ομαδική τους προπόνηση σήμερα, Δευτέρα (26/08), κεκλεισμένων των θυρών.

Στην πρώτη επίσημη συγκέντρωση ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους διεθνείς οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ολοκληρώθηκαν, περίπου, πριν από δύο εβδομάδες.

Αυτοί θα ενσωματωθούν αργότερα στις προπονήσεις των Πειραιωτών. Συγκεκριμένα, οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ, επιστρέφουν στις 27/08, ενώ οι Τόμας Γουόκαπ και Κώστας Παπανικολάου, θα ξεκινήσουν προπονήσεις στις 2 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, στην Ελλάδα βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού για να ξεκινήσουν προπονήσεις. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Λούκα Βιλντόζα, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Σάσα Βεζένκοφ και Κίναν Έβανς. Ο τελευταίος δεν υπολογίζεται για το πρώτο κομμάτι της σεζόν αφού έχει υποστεί ρήξη αχιλλείου τένοντα, ωστόσο ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού και η… διαχείριση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να διαχειριστεί το πιο γεμάτο ρόστερ των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια, στο οποίο υπάρχουν τουλάχιστον δύο ισάξιοι παίκτες σε κάθε θέση.

Στα γκαρντ υπάρχουν οι Γουόκαπ, Γκος, Βιλντόζα, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης και Μήτρου Λονγκ, αλλά και ο Σακίλ ΜακΚίσικ που μπορεί να αγωνιστεί επίσης στη θέση του shooting guard αλλά και σε αυτή του small forward.

YouTube video player

Στα γκαρντ υπάρχει επίσης και ο Κίναν Έβανς, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος περίπου στις αρχές του Γενάρη και θα είναι ένα έξτρα «όπλο» στην φαρέτρα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν.

Στο «3» υπάρχει ο Κώστας Παπανικολάου, όπου μπορεί να «μετακομίσει» και ο Πίτερς, με την front line να είναι μία εκ των κορυφαίων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκεί υπάρχουν οι Σάσα Βεζένκοφ, Άλεκ Πίτερς και Φίλιπ Πετρούσεφ που αγωνίζονται στο «4», αλλά και οι Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μόουζες Ράιτ που αγωνίζονται στη θέση του σέντερ.

YouTube video player

Φυσικά στόχος του Ολυμπιακού, μετά από μία σεζόν που δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον μεγάλο τίτλο, είναι η επιστροφή στη κορυφή. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να παρουσιάσουν ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι και να γίνουν άμεσοι διεκδικητές τόσο της Stoiximan Basket League, όσο και της Euroleague.

Τα φιλικά προετοιμασίας

Όσον αφορά το πρόγραμμα της προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός θα δώσει μία σειρά από δυνατά φιλικά. Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν -μεταξύ άλλων- Μακάμπι Τελ Αβίβ (στη βραδιά προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη), Ερυθρό Αστέρα, Βίρτους Μπολόνια, Αρμάνι Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε. Το πρώτο τους φιλικό θα δοθεί στις 3/9 και το τελευταίο στις 23 του μήνα. Αναλυτικά:

3 Σεπτεμβρίου με Μαρούσι στο ΣΕΦ (κεκλεισμένων των θυρών)

6 Σεπτεμβρίου με Μακάμπι Τελ Αβίβ (φιλικό προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη)

10 Σεπτεμβρίου με Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ (κεκλεισμένων των θυρών)

14-15 Σεπτεμβρίου Τουρνουά στο Ηράκλειο με Βίρτους Μπολόνια, Αρμάνι Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε

22-23 Σεπτεμβρίου δύο φιλικά με την Τραπάνι στην Ιταλία