Μια νέα δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε η Interview για λογαριασμό του Politic.gr, δείχνει ότι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, έχει μικρό προβάδισμα έναντι του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, όσον αφορά στην υπόθεση της ηγεσίας του κόμματος της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας εμφανίζεται να επικρατεί με 26,3%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει 22,7%, εν όψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Με υψηλό ποσοστό ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%).
Σήμερα (27/8), ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε από τον νομό Καστοριάς, όπου περιοδεύει, ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει δημογραφικά και πρωτίστως όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας. Έχουμε χρέος ως πολιτικό σύστημα να σχεδιάσουμε σε στέρεες βάσεις την περιφερειακή ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε τον δημογραφικό κίνδυνο, που θα οδηγήσει τα χωριά μας στην ερήμωση»
«Δεν μπορεί να έχουμε χαμηλοσυνταξιούχους που βρίσκονται στις λίστες αναμονής για χειρουργείο και κάποιους να τους λένε: «πληρώστε για να πάτε στα απογευματινά». Όπου υπάρχουν αυτά, είναι ακόμη ένα μπάλωμα. Η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, γιατί χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα που φαντάζονται ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης», προσέθεσε ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή, ο ανθυποψήφιός του στις επερχόμενες εσωτερικές εκλογές, Χάρης Δούκας, δήλωσε ότι ήλθε η ώρα «να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία, βαθιά δημοκρατική στο εσωτερικό της, διαφανή στη λειτουργία της, με θεσμικά όργανα που λειτουργούν. Με τα μέλη μας να έχουν λόγο στις αποφάσεις.
Με ένα νέο μοντέλο ηγεσίας, μακριά από αρχηγικές και αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.
Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να κάνουμε το πρώτο βήµα, για να δώσουµε ξανά στο ΠΑΣΟΚ αυτόνοµη και πλειοψηφική, νέα ορµή!
Τώρα ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης!».
Από την πλευρά της, η επίσης υποψήφια στις στις επερχόμενες εσωτερικές εκλογές που θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου, Άννα Διαμαντοπούλου, ξεκίνησε τη δική της περιοδεία από τη Μακεδονία όπου έθεσε τα ερωτήματα: «Πώς θα ενισχυθεί η ελληνική βιομηχανία και η ελληνική μικρή επιχείρηση; Ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη; Ποια είναι η συμμετοχή της παραγωγικής Ελλάδας στην διαδικασία;».
«Kάθε χρόνο αγοράζονται εκατοντάδες λεωφορεία από τουριστικές εταιρείες ή από τα ΚΤΕΛ, χωρίς όμως να υπάρχει συμμετοχή της παραγωγικής Ελλάδας στην διαδικασία», υπογράμμισε.