Ένα εντυπωσιακό και συγκινητικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου αφού λουόμενοι έσωσαν σφυροκέφαλο καρχαρία στον οποίο είχε καρφωθεί αγκίστρι.

Ο καρχαρίας δεν αντιδρά παρόλο που είναι δεδομένο ότι πονάει από τις προσπάθειες των λουόμενων να του αφαιρέσουν το αγκίστρι.

Ένας από αυτούς τον κρατάει από το χαρακτηριστικό κεφάλι του, ενώ ένας άλλος φέρνει ένα εργαλείο για να κόψουν το αγκίστρι.

Μετά από λίγα λεπτά, η… επέμβαση κρίνεται επιτυχής αφού το αγκίστρι αφαιρέθηκε από το τραυματισμένο ζώο.

Τότε ο άνθρωπος που τον κρατούσε από το κεφάλι, τον τραβάει από τα ρηχά νερά σε πιο βαθιά έτσι ώστε ο σφυροκέφαλος να μπορέσει να φύγει.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Τι είναι ο σφυροκέφαλος καρχαρίας

Οι σφυροκέφαλοι (γνωστοί και ως ζύγαινες, σφύραινες και σφύρνες) είναι καρχαρίες που ανήκουν στην τάξη καρχαρινόμορφα με χαρακτηριστική και ασυνήθιστη δομή κεφαλιού, το οποίο επιπεδοποιείται και επεκτείνεται σαν σφυρί.

Οι σφυροκέφαλοι αποτελούν την οικογένεια σφυρνίδες και χωρίζονται σε δύο γένη, το γένος Σφύρνα και το γένος Ευσφύρα που περιλαμβάνει μόνο ένα είδος. Ο ρόλος της δομής του κεφαλιού δεν είναι επακριβώς γνωστός, με θεωρίες να υποστηρίζουν ότι οξύνει τις αισθήσεις ή ότι βοηθάει στην μετακίνηση και στη χειραγώγηση της λείας. Οι σφυροκέφαλοι συχνάζουν κοντά στις ακτές και είναι από τα λίγα είδη καρχαριών που σχηματίζουν κοπάδια. Το μήκος ποικίλει ανάλογα με το είδος από 0,9 σε 6 μέτρα και φτάνουν σε βάρος τον μισό τόνο.