Στη Σμύρνη της Τουρκίας, ένας πατέρας σκότωσε τρία από τα τέσσερα παιδιά του και τραυμάτισε ένα πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη γειτονική χώρα.

Πρόκειται για τον Vesim Ş., ένα 45χρονος κάτοικο της συνοικίας Altındağ, ο οποίος πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του με ένα πιστόλι σε μια περιοχή κοντά στην περιοχή Çınar. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο.

Στο σημείο έσπευσαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετά από αναφορά του περιστατικού.

Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν ότι η Ceylin, 2 ετών, η Cemre, 4 ετών, και η Nira Ş.,14 ετών, ήταν νεκρές στη σκηνή. Το τραυματισμένο παιδί, Hira Nur, 11 ετών, μαζί με τον Vesim Ş., μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Μετά από έρευνα του εισαγγελέα, οι σοροί απομακρύνθηκαν από το σημείο από κατοίκους της περιοχής πριν μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Αποκαλύφθηκε ότι ο Vesim Ş. εργαζόταν στις κατασκευές και βρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου με τη σύζυγό του.

Ο Mustafa Karadaş, συγγενής του Vesim Ş., δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι πήγε στην περιοχή μετά την είδηση των δολοφονιών. Σημείωσε ότι η σύζυγος του Vesim Ş. είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου και περιέγραψε τον Vesim Ş. ως κάποιον που είχε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά όχι ως κάποιον που θα σκότωνε τα παιδιά του.

Ο Karadaş εξέφρασε βαθιά θλίψη, δηλώνοντας: «Ήταν ένας πατέρας που νοιαζόταν πραγματικά για τα παιδιά του. Πήγαμε το τραυματισμένο παιδί στο νοσοκομείο. Είμαι συντετριμμένος- οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν το πώς αισθάνομαι».