«Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην ισχυρή δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/8) ανάμεσα στην Κρήτη και τη Γαύδο.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο σεισμολόγος αναφέρει: «Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί».

«Αναμένονται μετασεισμοί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο. Πλούσια η σεισμική ιστορία της Κρήτης, με στοιχεία από τη βαθιά αρχαιότητα έως τις μέρες μας», προσθέτει ο ίδιος.

Ο σεισμός σημειώθηκε 71 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και βορειοανατολικά της Γαύδου ταρακούνησε τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Η ένταση του σεισμού ήταν ισχυρή, αναστάτωσε τους κατοίκους και επικρατεί σχετική ανησυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός και στο Ηράκλειο.

Τι λέει η δήμαρχος Γαύδου

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, με την οποία επικοινώνησε το zarpanews.gr, δεν έχουν προς το παρόν αναφερθεί ζημιές.

Και ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός ανέφερε ότι η δόνηση έγινε έντονα αισθητή στα Σφακιά, χωρίς όμως προς το παρόν να αναφέρονται ζημιές.