Αδιανόητη καταγγελία για κακοποίηση σκύλου προκειμένου να επιτευχθεί έξωση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων έρχεται στο φως. Στο περιστατικό μάλιστα εμπλέκεται και δικαστικός επιμελητής.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μάνδρας «Αδέσποτες Ψυχές», καταγγέλλει ότι ο επιμελητής που έχει αναλάβει την έξωση ηλικιωμένων στην Πετρούπολη, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, προχώρησε σε δύο ενέργειες κακοποίησης ζώου συντροφιάς που ανήκει στην οικογένεια.

Η  πρώτη κατοικία του ηλικιωμένου ζευγαριού βγήκε στον πλειστηριασμό  παρά τις προσπάθειες που έκανε η οικογένεια να ρυθμίσει το δάνειο και να μπορέσει να κρατήσει το σπίτι. Η εταιρεία ζητούσε το ποσό των 35.000 ευρώ για να μπει σε συζήτηση με ρύθμιση. Η οικογένεια με πολύ κόπο εξασφάλισε 29.000 ευρώ και ζήτησε λίγες μέρες παραπάνω για να καταβάλλει και το υπόλοιπο ποσό των 6.000. Η εταιρεία όμως έβγαλε το σπίτι σε πλειστηριασμό και το πήρε μια ξενοδοχειακή εταιρεία.

«Ο δικαστικός επιμελητής, ένας άνθρωπος αδίστακτος με τρόπο απάνθρωπο, αλαζονικό, προσπάθησε με βίαιο τρόπο να κάνει την έξωση»

Σημειώνεται ότι σε αυτό το σπίτι ζουν ηλικιωμένοι άνθρωποι ενώ ο πατέρας της οικογένειας είναι χειρουργημένος πρόσφατα.

Έριξαν ποντικοφάρμακο και υπνωτικό στον σκύλο

«Για να αναγκάσουν την οικογένεια να φύγει από το σπίτι κακοποίησαν δύο φορές τον σκύλο που είναι 10 ετών. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος το έκανε, πάντως κάποιος από αυτούς που επιχείρησαν να κάνουν την έξωση», είπε στο Open η δικηγόρος της οικογένειας Κατερίνα Φραγκάκη.

Ο σκύλος είναι ελληνικός ποιμενικός, δηλαδή μεγάλου μεγέθους. «Προφανώς για να τον βγάλουν από τη μέση εύκολα» επιχείρησαν να τον δηλητηριάσουν. Μάλιστα, εκτός από το ποντικοφάρμακο, είχαν ρίξει και υπνωτικό στον σκύλο.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, κάποιος ή κάποιοι από αυτούς που αποπειράθηκαν να κάνουν την έξωση, έδωσε στον σκύλο ποντικοφάρμακο το οποίο βρέθηκε στα δόντια του σκύλου, όταν η οικογένεια τον πήγε στον κτηνίατρο. Ο σκύλος ήταν σε άσχημη κατάσταση για πολύ καιρό αλλά σώθηκε χάρη στον γιατρό που του έδωσε εγκαίρως τα φάρμακα. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, λίγους μήνες μετά κάποιοι κακοποίησαν ξανά τον σκύλο, δίνοντάς του και υπνωτικό.

«Αδίστακτος»

Η οικογένεια καταγγέλλει ότι ο σκύλος δεν έχει ποτέ ξανά κακοποιηθεί στα 10 χρόνια της ζωής του στη γειτονιά, ενώ ο μόνος που έφτασε κοντά σε αυτόν φαίνεται πως είναι ο δικαστικός επιμελητής. Σημειώνεται ότι στις προσπάθειες έξωσης έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον δήμο Πετρούπολης αλλά και από τους γείτονες για να μην βγει η οικογένεια στον δρόμο.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, είπε πως έχουν γίνει τέσσερις προσπάθειες για έξωση της οικογένειας. «Προσπαθούν με τη βία να γίνει έξωση σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας», σχολίασε.

«Η τελευταία φορά ήταν η πιο δύσκολη. Ο δικαστικός επιμελητής, ένας άνθρωπος αδίστακτος με τρόπο απάνθρωπο, αλαζονικό, προσπάθησε με βίαιο τρόπο. Έσπασε τις κλειδαριές, μπήκε σπίτι και μας κάλεσε η γειτονιά. Κάναμε ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το σπίτι για να μην γίνει η έξωση», σύμφωνα με τον κ. Σίμο.

Ο ίδιος είπε πως ξενοδοχειακή εταιρεία θέλει να δημιουργήσει Airbnb στην Πετρούπολη.

Η καταγγελία

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κακοποίηση του σκύλου, με σκοπό να φέρει εις πέρας το ξεσπίτωμα μια οικογένειας ηλικιωμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας», σημειώνει το φιλοζωικό σωματείο.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες για τις ενέργειες και τις μεθόδους του δικαστικού επιμελητή, που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με κρατικό λειτουργό αλλά με “άνθρωπο της νύχτας”. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ασκηθεί από την οικογένεια και μηνυτήριες αναφορές και ασφαλιστικά μέτρα και απαιτούμε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες» σημειώνει.