Η απόφασή της να μην κάνει κανένα προγεννητικό έλεγχο και να ρισκάρει τη μέρα της γέννας, κρατά για ακόμα μια μέρα την ίδια στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και το βρέφος που έφερε στον κόσμο, μέσα σε θερμοκοιτίδα.

Η αγωνία για το αγγελούδι εντείνεται, με τους γιατρούς να παρακολουθούν αδιάκοπα την κατάσταση της υγείας του και να περιμένουν να διαπιστώσουν αν από τις αμέλειες και τα λάθη που προηγήθηκαν θα υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις.

Το νέο σπίτι

Όλα αυτά τη ώρα που ο 45χρονος πατριάρχης της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων Παλαιοχριστιανών μοιράζει πλέον την καθημερινότητά του ανάμεσα στο νοσοκομείο και στο νέο σπίτι που ζει με την σύζυγο και τα παιδιά τους, αυτό που το πρωί υποδέχτηκε την κάμερα του Live News.

Το μυαλό του, όπως μας λέει, βρίσκεται συνεχώς στην σύζυγο του Σεβαστή και στο παιδί που έφερε στο κόσμο Ξέρει πως ακόμα τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για το νεογέννητο κοριτσάκι.

Στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη η Σεβαστή υποδέχτηκε την κάμερα του Live News στο λαγούμι της οικογένειας, στην Ορεινή Κορινθία και από τις 17 Φεβρουαρίου 2024 κρυβόταν σε άγνωστη τοποθεσία μαζί με 4 από τα παιδιά της οικογένειας για να μη βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Ήταν έγκυος και αποφάσισε να ρισκάρει.

Όταν τα φώτα της δημοσιότητας έφυγαν από την οικογένειά της, η Σεβαστή επέστρεψε κοντά στον 45χρονο και επιχείρησε πριν από μια εβδομάδα να γεννήσει μέσα στο σπίτι, με τη βοήθεια μόνο μιας μαίας. Η ζωή τόσο της ίδιας όσο και του βρέφους σώθηκαν τελευταία στιγμή.

Κοινωνικός λειτουργός

Οι γονείς που κάποτε έκοψαν το σχολείο από τα παιδιά τους, τα ανάγκασαν να ζουν σε συνθήκες πρωτόγονες, αποκομμένα από τον έξω κόσμο μέσα σε σπηλιά 6 μέτρα κάτω από τη γη, έφτασαν στο σημείο να πάρουν μια απόφαση που έβαλε σε περιπέτειες το νέο μέλος της οικογένειάς τους, από την ημέρα της γέννησής του.

Το πρωί ο 45χρονος Μανώλης μας υποδέχτηκε στο νέο του σπίτι. Ένα μετόχι 80 τ.μ. στο οποίο παντού υπάρχουν εικόνες.

Ο αυτοαποκαλούμενος παλαιοχριστιανός δείχνει στην κάμερα του Live News την κούνια του 5ου παιδιού του και μας λέει πως ευελπιστεί σύντομα να βρεθεί κοντά του.

Μετά την περιπετειώδη γέννα, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου ελεγχθούν οι συνθήκες στις οποίες πρόκειται να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

Τι λέει ο πατέρας

«Δεν είμαι πρόθυμος να δηλώσω στις κοινωνικές υπηρεσίες τίποτα, γιατί είμαστε θρησκευτική μειονότητα. Δεν μπορούν οι κοινωνικές υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο σε μειονοτικές κατοικίες», είπε.

Από το λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας, τις βόλτες στα δάση με τον ίδιο να φτιάχνει τόξα και τη συμμετοχή σε επεισοδιακές εξορμήσεις της Χρυσής Αυγής, μέσα σε αυτό το ακίνητο, για το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο.

Ο Μανώλης και η Σεβαστή, δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί μέχρι το αγγελούδι τους, να επιστρέψει κοντά τους.

Την ώρα που οι γονείς παραμένουν αμετάπειστοι, το βρέφος δίνει μάχη στα χέρια των γιατρών, με το όλο θέμα να επαναφέρει με δυσάρεστο τρόπο ξανά στο προσκήνιο την οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων Παλαιοχριστιανών.

«Το παιδί είναι καλύτερα, σιτίζεται με γάλα της μητέρας του σε μεγαλύτερο βαθμό κάθε μέρα. Περιμένουμε να έρθει σε μία κατάσταση που η μητέρα του να μπορεί να το θηλάσει φυσικά», είπε ο Μανώλης.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος των παλαιοχριστιανών Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, η οικογένεια αναμένεται να υποβάλει μήνυση σε βάρος του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, διότι «διαδίδει δημόσια στα ΜΜΕ το ιατρικό απόρρητο της Σεβαστής Καλαϊτζιδάκη».