Την ώρα που η οικογένεια του 19χρονου Γιάννη πενθεί το χαμό ενός νέου παιδιού με όνειρα για το μέλλον του, οι Αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, που όπως φαίνεται λειτουργούσε παράνομα.

Ο δήμος Κασσάνδρας έχει σφραγίσει το λούνα παρκ όπου συνέβη ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού, όπως και άλλη μια παρόμοια επιχείρηση του ίδιου ιδιοκτήτη, ο οποίος φέρεται να είχε προσκομίσει υπεύθυνες δηλώσεις από ιδιώτη συντηρητή, αντί για τα πιστοποιητικά καλής λειτουργίας των μηχανημάτων.

Μηχανήματα, που όπως φάνηκε από τον έλεγχο των αρμόδιων Αρχών και την αυτοψία του πραγματογνώμονα της οικογένειας του άτυχου Γιάννη, ήταν σάπια και θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί εδώ και καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των μηχανημάτων στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι θα γίνει την Παρασκευή από εταιρεία πιστοποίησης, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου.

Πιο αυστηροί έλεγχοι

Δέκα μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, οι έλεγχοι είναι πιο αυστηροί, με σκοπό να αποφευχθεί νέο περιστατικό και τραυματισμός κάποιου ατόμου.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του λούνα παρκ που στήθηκε για το πανηγύρι του Αγίου Μάμα, που είναι από τα μεγαλύτερα της βορείου Ελλάδας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Προποντίδας, αν και ο επιχειρηματίας που έχει στήσει το λούνα παρκ έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα παιχνίδια, στο σημείο θα γίνει αυτοψία από ιδιώτη μηχανικό προκειμένου να δοθεί τελικά το πράσινο φως για τη λειτουργία του.

Θα καθυστερούσε ο δήμος

Μάλιστα, προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης, ο δήμαρχος πήρε την απόφαση να αναθέσει τον έλεγχο σε ιδιώτη μηχανικό, καθώς αν γινόταν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου θα υπήρχε σημαντική καθυστέρηση, λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Παράλληλα, οι αυστηροί έλεγχοι στο συγκεκριμένο πανηγύρι «έκοψαν» και τις χαρακτηριστικές ψησταριές και τα τραπεζοκαθίσματα, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες.