Βελτιωμένη κρίνεται η κατάσταση της 22χρονης κοπέλας που έδινε μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων μετά το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου επί του ΒΟΑΚ στα Χανιά, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία αγόρια, 15, 19 και 20 ετών, τα οποία επέβαιναν μαζί της στο μοιραίο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει βελτίωση γι’ αυτό και οι γιατροί προχώρησαν χθες Τρίτη στην αποσωλήνωσή της. Σήμερα, υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σαφέστατα καλύτερη.

Μετά το τραγικό δυστύχημα, η 22χρονη είχε διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αμέσως διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί της ΜΕΘ, που όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθούσαν στενά τη νεαρή κοπέλα, εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση της υγείας της.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα παιδιά ήταν συνάδελφοι και επέβαιναν στο μοιραίο λευκό αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με βαν, στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της γέφυρας του Γαλατά, με αποτέλεσμα τρία νέα παιδιά να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Οι τέσσερις νέοι επέστρεφαν στα σπίτια τους στα Χανιά από κέντρο εκδηλώσεων στο οποίο εργάζονταν.

Το «φτάνει πια» των κατοίκων

Το περασμένο Σάββατο εκατοντάδες Χανιώτες προχώρησαν σε διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στην γέφυρα του Γαλατά κοντά στο σημείο που συνέβη το τραγικό πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο που τα τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους για να διαμαρτυρηθούν για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά και να ενώσουν τη φωνή τους για ένα δρόμο με ασφάλεια.

Ο παππούς του 15χρονου Αλέξανδρου, μη μπορώντας να κρύψει την οδύνη του, είπε ότι δε θέλει κανένας άλλος να μη ζήσει τον πόνο του: «Να σταματήσει εδώ αυτό το κακό».