Την ύπαρξη όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και απαιτούμενων πιστοποιήσεων, οι οποίες χρειάζονταν για να λειτουργήσει το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, υποστήριξε πως διαθέτει ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μετά το τραγικό δυστύχημα.

Την ώρα που η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από το χαμό του 19χρονου, οι αποκαλύψεις για το πλήθος παραβάσεων στο λούνα παρκ συνεχίζονται.

Έτσι, μετά την τριπλή εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, την υπόθεση αναλαμβάνει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Η κατάθεση του 58χρονου στις Αρχές

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στην κατάθεσή του στις Αρχές λίγο μετά το τραγικό συμβάν, υποστήριξε ότι το λούνα παρκ διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη λειτουργία του, ενώ σημείωσε ότι είχε τις πιστοποιήσεις για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Όπως δήλωσε, δεν τις είχε στα χέρια του, αλλά ανέφερε ότι θα τις προσκομίσει στις Αρχές, ενώ υπογράμμισε ότι είχε γίνει συντήρηση λίγες ημέρες πριν το μοιραίο δυστύχημα.

«Για τη λειτουργία του λούνα παρκ έχω υποβάλλει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, για κάθε ένα από τα ψυχαγωγικά παιχνίδια του λούνα παρκ υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις από την αρμόδια υπηρεσία για τη λειτουργία αυτών, όμως δεν τις έχω ακόμα παραλάβει και επιφυλάσσομαι να τις προσκομίσω», φέρεται να είπε ο 58χρονος.

Όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο που έγινε η τελευταία συντήρηση στο μηχάνημα το οποίο στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο, ο 58χρονος αποκρίθηκε πως «πριν από 3 ή 4 μήνες έγινε η προβλεπόμενη συντήρηση, θα προσκομίσω τα σχετικά έγγραφα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα που προσκόμισε είναι 5 υπεύθυνες δηλώσεις με την υπογραφή ενός μηχανικού, καθώς και έγγραφο ενός μηχανικού ελέγχου, το οποίο ωστόσο είχε λήξει.

Το λευκό μητρώο και ο χειριστής του Crazy Dance

Επιπλέον, στην κατάθεσή του είπε ότι δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, κάτι που φαίνεται πως είναι ψευδές μιας και το 1999 ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της λούνα παρκ κατέθεσε πως το μηχάνημα που ανέβηκε ο 19χρονος δεν χρειαζόταν ειδική εκπαίδευση για να το χειριστεί κάποιος, καθώς απλά «πατάει ένα κουμπί».