Την αγωνία της για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνοχή του κόμματος εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη απευθύνοντας έκκληση στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, να πάει σε εκλογές από τη βάση.

Η βουλευτής του κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή αθηναϊκού καναλιού, δεν αναφέρθηκε σε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά μόνο τον κάλεσε «ο ίδιος να πάρει την ευθύνη και αυτό θα λειτουργήσει λυτρωτικά».

Επίσης, δεν έκρυψε την ανησυχία της «γιατί από πέρσι μέχρι φέτος με ευθύνη του πρόεδρου έχουμε αφαιρέσεις και διαιρέσεις και όχι πρόσθεση και πολλαπλασιασμό».

Για Φάμελλο και Λινού

Άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για την αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου από πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού.

Απαντώντας (ACTION24) για τις κατηγορίες του Παύλου Πολάκη κατά της Αθηνάς Λινού η κ. Γεροβασίλη σημείωσε: «Ενώ υποτίθεται ότι γίνεται έλεγχος και η κ. Λινού είπε πως έδωσε στοιχεία, ανακοινώθηκε η διαγραφή της» και συμπλήρωσε «δεν βρέθηκε ένοχη η κ. Λινού, το αντίθετο».

Κατηγόρησε δε τον κ. Κασσελάκη ότι με την αποπομπή του κ. Φάμελλου επέλεξε να διχάσει την κοινοβουλευτική ομάδα. Τόνισε δε πως «ο Σωκράτης Φάμελλος είναι επαρκές πολιτικό πρόσωπο, είναι συνθετικός, στις ημέρες του παρήχθη κοινοβουλευτικό έργο».