Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng λάνσαρε νέο ηλεκτρικό όχημα με πιο προσιτή τιμή της τάξεως των 22.000 δολαρίων. Το μοντέλο Mona M03 βασίζεται εν μέρει σε μοντέλο που είχε σχεδιάσει η Didi, το οποίο στη συνέχεια πωλήθηκε πέρυσι στην Xpeng για 744 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει ταμπλό χωρίς κουμπιά, που μοιάζει πολύ με εκείνο σε μοντέλα της Tesla και σύστημα βασικών στοιχείων αυτόνομης οδήγησης βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο He Xiaopeng, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xpeng, ανακοίνωσε ότι το M03 είναι «το μόνο μοντέλο με προηγμένη αυτόνομη οδήγηση, του οποίου η πλούσια έκδοση Max θα πωλείται προς περίπου 22.000 δολάρια».

Η γκάμα του M03 ξεκινά με τιμή εκκίνησης που είναι ακόμη πιο χαμηλά και διαμορφώνεται στα μισά επίπεδα της τιμής εκκίνησης του Model 3 της Tesla. Η Xpeng ανταγωνίζεται τόσο την αμερικανική εταιρεία όσο και την ηγέτιδα στην εγχώρια αγορά της Κίνας, την BYD.

Η Didi ήταν θύμα της καταστολής του Πεκίνου σε τεχνολογικές εταιρείες και στην πορεία πούλησε τεχνολογία στην Xpeng. Η πώληση αυτή συνοδεύτηκε και από μεταφορά στελεχών. Η Didi είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εισχωρήσει στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο οχημάτων της χώρας.