Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη, αποφασίστηκε η προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το έκτακτο Δελτίο καιρού, στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από την διασταύρωση με την Κοινότητα Ελαιώνα έως την 2η διασταύρωση της Κοινότητας Ζαχλωριτίκων (πλησίον διοδίων Ελαιώνα).

Ως εναλλακτική διαδρομή των οχημάτων, προτείνετε από τον παράδρομο της Ολύμπιας Οδού στον Ελαιώνα και στην συνέχεια διέλευση οχημάτων εντός Κοινότητας Ζαχλωριτίκων.

Παράλληλα, η Π.Ε. Αχαΐας έχει θέσει σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου για περίπτωση τυχόν κατολισθητικών ή πλημμυρικών φαινομένων.

“Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των οδηγών και των διερχόμενων οχημάτων κατοίκων και εκδρομέων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, η οποία έχει καταρτίσει σχέδιο άμεσης παρέμβασης ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε την επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου. Αμέσως μετά πραγματοποίησε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων Υπουργείων, Περιφερειών, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ κάνει λόγο για επιδείνωση καιρού- όχι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα- και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου εισηγήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος έκδοσης μηνυμάτων από το 112.

Ωστόσο ο υπουργός στη σύσκεψη επισήμανε ότι επειδή το φαινόμενο είναι δυναμικό και κατά τόπους ενδέχεται να παρουσιάσει μεγάλη ένταση θα πρέπει όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα.