Εικόνες γροθιά στο στομάχι καταγράφονται στον χείμαρρο του Ξηριά, στον Βόλο. Χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου τοποθετήθηκε το δίχτυ για την προστασία του Παγασητικού με τα εναέρια πλάνα να αποκαλύπτουν εικόνες αποκάλυψης.

«Νεκρή φύση» σε μήκος περίπου 500 μέτρων. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα που φορτώνουν τα ψάρια σε μεγάλα φορτηγά, για να τα μεταφέρουν στον χώρο συγκέντρωσης, στο λιμάνι του Βόλου.

Τα πλάνα από το drone του gegonota.news είναι αποκαρδιωτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, κάθε φορά που οι δαγκάνες των μηχανημάτων απομακρύνουν μια ποσότητα ψαριών από τον χείμαρρο, αποκαλύπτεται το χρώμα του νερού που έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους.

Το ειδικό δίχτυ, που τοποθετήθηκε στον Ξηριά, κατέστη δυνατό να τοποθετηθεί διότι μειώθηκε η ροή του αρδευτικού νερού, καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ποτισμάτων των αγροτικών εκτάσεων. Εκφράζονται όμως φόβοι ότι από τη στιγμή που το νερό δεν περνά ποια υπάρχει ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν εκτάσεις. Γι’ αυτό, τα συνεργεία εργάζονται για να επισκευαστεί το αντλιοστάσιο της Πέτρας για να οδηγήσει τα νερά πίσω στον ταμιευτήρα της Κάρλας.

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή/gegonota.news

Παρέμβαση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό διέταξε το μεσημέρι της Πέμπτης (29/8) η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.  Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με έγγραφό της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Η οικολογική καταστροφή με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια, που προέρχονται από τις παρακάρλιες περιοχές και καταλήγουν στον Παγασητικό, λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με τα συνεργεία να έχουν μαζέψει μέχρι σήμερα περισσότερους από 100 τόνους νεκρών ψαριών, τα οποία θα πάνε για καύση στη συμβεβλημένη με την περιφέρεια εταιρεία στη Λάρισα.