Το ευρωπαϊκό του ταξίδι θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, επικράτησαν με 2-0 της Λανς, ανέτρεψαν το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού (2-1) και προκρίθηκαν στη League Phase του Conference League.

Ο Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι κράτησε «όρθια» την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο για περίπου 60 λεπτά, ενώ στη συνέχεια οι δύο μεταγραφές του «τριφυλλιού», Πελίστρι και Τετέ πέτυχαν δύο καθοριστικά γκολ για να χαρίσουν την πρόκριση στην ομάδα τους.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα περιμένει να μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι (15:30).

Άνευρο ξεκίνημα, τον κράτησε ζωντανό ο Ντραγκόφσκι

O Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή, ωστόσο αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Λανς. Στο 6’, η γαλλική ομάδα πάτησε για πρώτη φορά στη περιοχή του Ντραγκόφσκι και λίγο έλειψε να σκοράρει, όμως η κεφαλιά του Σαίντ πέρασε λίγο άουτ.

Στο ενδέκατο λεπτό μια κεφαλιά του Αράο δεν ανησύχησε τον Σαμπά, για να έρθει 4 λεπτά αργότερα η πιο σημαντική στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Μλαντένοβιτς πάτησε τον Ντα Κόστα, με τον Ισπανό διαιτητή Μουνουέρα να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σοτοκά, όμως ο Ντραγκόφσκι του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι», για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι πράσινοι μπορεί να έμειναν «όρθιοι» ωστόσο δεν είχαν δημιουργία στο παιχνίδι τους, με τους Γάλλους να έχουν πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 32’ με τον Σαίντ, να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Ντραγκόφσκι να αντιδρά πάλι σωστά και να διώχνει σε κόρνερ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τη στιγμή τους στη κόντρα επίθεση, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη με το ημίχρονο να κλείνει στη «λευκή» ισοπαλία και τον Παναθηναϊκό να μην έχει απειλήσει ουσιαστικά.

Ο Ντραγκόφσκι τον έσωσε, ο Πελίστρι έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ

Στο δεύτερο μέρος η Λανς μπήκε καλύτερα και πάτησε περιοχή δύο φορές (46’,51’), αλλά ο Ντραγκόφσκι δεν δυσκολεύτηκε να εξουδετερώσει τις προσπάθειες των Σοτοκά και Σαίντ. Στο 56’ βέβαια, σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση για την εστία του «τριφυλλιού» ο Πολωνός κίπερ ήταν πάλι εκεί για να αποκρούσει την κοντινή προβολή του Τομασόν.

Στο 63’, ο Παναθηναϊκός βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Πελίστρι ξεκίνησε τη προσπάθειά του από τον άξονα, κι αφού συνεργάστηκε με τον Ιωαννίδη, ο Ουρουγουανός με δυνατό πλασέ νίκησε τον Σάμπα για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 23χρονου άσου με την πράσινη φανέλα.

Από εκείνο το σημείο, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πήρε μέτρα στο γήπεδο, έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στο 68’, ο Τετέ «άγγιξε» το 2-0, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές για να φτάσουμε στο επεισοδιακό τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αμύνεται μαζικά και στο 85′ οι «πράσινοι» κατάφεραν κι έβγαλαν αντεπίθεση από το διώξιμο του Ιωαννίδη, με τον Μαντσίνι να «σερβίρει» την μπάλα προς τον Τετέ, ο οποίος πλάσαρε με τη μία κάνοντας το 2-0.

Η Λανς έμοιαζε να τα έχει χαμένα και στο 89’ ο Τζούριτσιτς έκλεψε την μπάλα ψηλά, έβγαλε μόνο του τον Ιωαννίδη, όμως ο φορ του Παναθηναϊκού δεν βρήκε καλά την μπάλα πλασάροντας άουτ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντραγκόφσκι έκανε άλλη μία απίστευτη επέμβαση στο σουτ του Ντιούφ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μαξίμοβιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ενζολά στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν μετά από λίγα λεπτά μία τεράστια νίκη και

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον (79’ λ.τρ. Ίνγκασον), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (61’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (61’ Μαντσίνι), Πελίστρι (82’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.

ΛΑΝΣ (Γουίλιαμ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί (87’ Ενζολά), Κουσάνοφ, Σαρ (71’ Χαϊντάρα), Φρανκόφσκι, Τόμασον, Ντιούφ, Μασάντο (71’ Τσάβες), Περέιρα ντα Κόστα (67’ Φουλζινί), Σοτοκά, Σαΐντ (67’ Λασκαρί).