Η σχέση του πρίγκιπα Γουίλιαμ με τον πρίγκιπα Χάρι φέρεται να χάλασε αφού ο μεγαλύτερος αδερφός του έδωσε την ειλικρινή συμβουλή του για τη σχέση του με τη Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με τη βιογραφία «Finding Freedom».

Το βιβλίο καταγράφει την τεταμένη σχέση του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ που οδήγησε στην αποχώρηση του ζευγαριού από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Το «Finding Freedom» του Omid Scobie και της Carolyn Durand ανέφερε ότι τα αδέρφια προσέλκυαν πάντα ανθρώπους που ήθελαν να τους εκμεταλλευτούν και ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν πάντα βαθιά προστατευτικός με τον πρίγκιπα Χάρι.

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι άρχισε να βγαίνει με τη Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ του έδωσε τις συμβουλές του, όπως υποστηρίζεται στο βιβλίο. «Πάρε όσο χρόνο χρειάζεται για να γνωρίσεις αυτό το κορίτσι» φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ένας οικογενειακός φίλος δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Χάρι θεώρησε τα λόγια του ως σνομπισμό. «Ο πρίγκιπας Χάρι μπορούσε να δει μέσα από τα λόγια του. Ήταν σνομπ».

Η άλλοτε σταθερή σχέση ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι άρχισε να χαλάει αφού ο μεγαλύτερος αδερφός του του είπε να το πάει σιγά σιγά με τη Μέγκαν Μαρκλ.

«Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν ήξερε πολλά για τη Μέγκαν Μαρκλ. Ήθελε να βεβαιωθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν έχει τυφλωθεί από την επιθυμία του».

Το ρήγμα με πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι

Οι εντάσεις επιδεινώθηκαν εν μέρει λόγω του κουτσομπολιού μέσα στην οικογένεια, με ένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας να χαρακτηρίζει τη Μέγκαν Μαρκλ «showgirl».

Δύο μήνες μετά τη συνομιλία, τα αδέρφια μόλις μιλούσαν και μάλιστα επισκέπτονταν όλο και πιο σπάνια ο ένας το σπίτι του άλλου.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μοιράστηκαν την ιστορία της βραδιάς που αρραβωνιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ τους με τίτλο «Harry & Meghan», αποκαλύπτοντας πως είχαν κάνει πρόβα για τη συνέντευξη του αρραβώνα τους.

Μιλώντας στο podcast του, o Arthur Edwards επισήμανε πως το χειρότερο πράγμα για τις σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένεια ήταν η ρήξη με τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

«Ήταν αχώριστοι. Πάντα αστειεύονταν ο ένας με τον άλλον… Ήταν διασκεδαστικοί. Και μετά ήρθε η Μέγκαν Μαρκλ και ξαφνικά άλλαξαν όλα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Όλα νομίζω άλλαξν προς το χειρότερο για τη βασιλική οικογένεια παρόλο που τον πρώτο χρόνο της Μέγκαν Μαρκλ στο παλάτι ήταν υπέροχα. Ήταν πραγματικά ζεστή με το κοινό, το κοινό την αγάπησε και μετά από 18 μήνες άλλαξαν όλα».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν μια σειρά από εκρηκτικούς ισχυρισμούς κατά τη βασιλικής οικογένειας στο ντοκιμαντέρ τους, σε συνεντεύξεις τους και στα εκρηκτικά απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι «Spare».