Δικαστήριο στην Ταϊλάνδη έκρινε ένοχο για φόνο εκ προμελέτης τον Ντανιέλ Σάντσο Βροντσάλο, μέλος διάσημης ισπανικής οικογένειας ηθοποιών και σεφ του YouTube, και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, σε μια φρικιαστική υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ισπανία.

Ο 30χρονος καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Έντουιν Αριέτα Αρτεάγκα, ενός 44χρονου πλαστικού χειρουργού από την Κολομβία, όταν και οι δύο έκαναν διακοπές στο νησί Koh Pha-ngan της Ταϊλάνδης τον Αύγουστο του 2023.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στην Ισπανία, επειδή ο πατέρας του κατηγορούμενου, ο Ροντόλφο Σάντσο, είναι γνωστός ηθοποιός, και δεκάδες Ισπανοί δημοσιογράφοι πήγαν στην Ταϊλάνδη για τη δίκη.

Ο Ροντόλφο Σάντσο. διάσημος ηθοποιός και πατέρας του καταδικασμένου Ντάνιελ, στο δικαστήριο της Ταϊλάνδης

Ο Σάντσο ισχυρίστηκε ότι έμπλεξε σε καυγά αφού ο Αριέτα φέρεται να προσπάθησε να του επιτεθεί σεξουαλικά. Ισχυρίστηκε ότι ο Αριέτα έπεσε καθώς συνεπλάκησαν και χτύπησε το κεφάλι του σε μια μπανιέρα, έχασε τις αισθήσεις του και στη συνέχεια πέθανε.

Ο Σάντσο παραδέχτηκε ότι τεμάχισε το σώμα του θύματος και πέταξε τα κομμάτια του στη στεριά και στη θάλασσα.

Ισόβια

Το επαρχιακό δικαστήριο του Koh Samui εξέδωσε αρχικά θανατική ποινή για τον Σάντσο, αλλά τη μετέτρεψε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης λόγω της συνεργασίας του κατά τη διάρκεια της δίκης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Bussakorn Kaewleeled, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

«Ο ενάγων είναι ικανοποιημένος με την ποινή επειδή θα μπει ισόβια στη φυλακή και θα λάβουν κάποια οικονομική αποζημίωση», δήλωσε ο Bussakorn στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.