Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για τα αποτελέσματα κερδών δεύτερου τριμήνου της NVIDIA, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η NVIDIA, η οποία θεωρείται ως ο πυλώνας για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της συνολικής αγοράς, ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Τα έσοδα του κατασκευαστή μικροτσίπ αυξήθηκαν κατά 122% από έτος σε έτος σε 30 δισ. δολάρια.

Παρ’ όλα αυτά η μετοχή της NVIDIA υποχώρησε σχεδόν 7% στις πρώτες μετασυνεδριακές συναλλαγές. Συνεχίζουμε να έχουμε θετική διαρθρωτική άποψη για το ευρύτερο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και βλέπουμε τρόπους με τους οποίους οι επενδυτές μπορούν να διαχειριστούν την έκθεσή τους στην τεχνολογία που πιστεύουμε ότι πρόκειται να οδηγήσει στην ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Οι επενδύσεις της μεγάλης τεχνολογίας στην τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται σε καλό δρόμο να αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες κατά 43% σε ετήσια βάση φέτος, με τις διοικήσεις να τονίζουν τη δέσμευσή τους κατά τις τελευταίες τους εκτιμήσεις για κέρδη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai, δήλωσε ότι «ο κίνδυνος υποεπένδυσης είναι δραματικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο υπερβολικής επένδυσης», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg είπε ότι «προτιμά να διακινδυνεύσει να δημιουργήσει περισσότερη υπολογιστική ικανότητα από όση χρειάζεται».

Περισσότερα στοιχεία δείχνουν την αυξανόμενη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Πρόσφατα σχόλια από τη διοίκηση της Walmart πρόσφεραν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η χρήση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης οδήγησε σε κέρδη παραγωγικότητας καθώς η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να αυξάνεται σε όλους τους κλάδους.

Οι τάσεις δημιουργίας εσόδων από το AI παραμένουν άθικτες. Η δημιουργία εσόδων από την τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις ισχυρές επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι συνέχισε να αυξάνεται. Η Microsoft δήλωσε ότι αναμένει επιτάχυνση της αύξησης των εσόδων των λειτουργιών cloud το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ η Meta είπε ότι η εταιρεία χαρτογραφεί τις επενδύσεις της έναντι «σημαντικών ευκαιριών δημιουργίας εσόδων».

Επομένως, συνιστούμε στους επενδυτές να εξετάσουν την έκθεσή τους σε τεχνητή νοημοσύνη καθώς κινούνται σε περιβάλλον αστάθειας του κλάδου. Οι επενδυτές με χαμηλές υπάρχουσες συμμετοχές σε τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να δημιουργήσουν σχέδιο για μακροπρόθεσμη έκθεση. Οι επενδυτές με υψηλή κατανομή μπορούν να εξετάσουν τις στρατηγικές διατήρησης κεφαλαίου ως αντιστάθμιση.

Οι Mark Haefele, Sundeep Gantori, Daisy Tseng, Jon Gordon, Julian Wee είναι αναλυτές της UBS.

Το παρόν αποτελεί απόσπασμα από έκθεση της UBS προς τους πελάτες της